ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Nou presedinte al Ordinului Arhitectilor, filiala Bucuresti

Noul președinte al filialei teritoriale București a Ordinului Arhitecților din România este arhitectul Emil Ivănescu, care a preluat mandatul de la arh Șerban Sturdza în urma alegerilor de la finele săptămânii trecute.

Emil Ivănescu a fost ales în această funcție cu un număr de 237 de voturi. Contracandidații săi au fost Monica Iacovenco, care a obținut 155 de voturi, Lucian Pârvulescu – 24 voturi, Radu Petre Năstase cu 21 de voturi și Gabriela Botez cu un număr de 9 voturi. Alegerile s-au desfășurat în cadrul Conferinței Teritoriale a OARB, care a avut loc la Facultatea de Drept.

Emil Ivănescu a propus un program prin care Ordinul Arhitecților București va juca un rol fundamental în consolidarea profesiei, în sprijinirea tinerilor arhitecți și în cooperarea dintre toți actorii din sectorul construcțiilor, fie ei autorități, constructori sau arhitecți.
Concret, el a declarat că susține organizarea eficientă a filialei, cu implicarea tuturor membrilor, implementarea de măsuri care sprijină calitatea arhitecturii și prioritățile curente ale arhitecților, precum și colaborarea cu administrația, cu mediul de construcții și cu cel antreprenorial.
În programul său, Emil Ivănescu spune că a identificat ca priorități realizarea de parteneriate cu primăriile, cu organizațiile care reprezintă antreprenorii din construcții și cu entitățile universitare și institutele de cercetare din mediul arhitecturii și al construcțiilor din București.

În plus, el susține reactivarea grupurilor de lucru ale filialei și implicarea lor în găsirea de soluții pentru bunul mers al OAR – B.

De asemenea, a identificat soluții pentru susținerea stagiarilor arhitecți, dar și pentru organizarea competițiilor de arhitectură în colaborare cu administrația și cu mediul de construcții. Investigarea permanentă a situației patrimoniului construit din București este, la rândul său, o prioritate a mandatului său.
Toate acestea sunt incluse în programul de măsuri concrete pe care le-a propus pentru următorii patru ani și pe care le-a detaliat în platforma sa „pentru un Ordin al arhitecților și al arhitecturii”.

 

Citiți și:

Cat costa lucrarile la carosabil si trotuare in Bucuresti

60 mil euro din bugetul de stat pentru strazile unui municipiu

Hale noi in apropierea Bucurestiului

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus
Translate »