Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Noua procedura de atestare a verificatorilor si expertilor tehnici din constructii

A intrat în vigoare procedura privind atestarea verificatorilor de proiecte și a experților tehnici în construcții (atașată mai jos). Noul ordin al Ministerului Dezvoltării abrogă Ordinul nr. 777/2003 pentru aprobarea reglementării tehnice „Îndrumător pentru atestarea tehnico-profesională a specialiștilor cu activitate în construcții”.

De asemenea, își încetează aplicabilitatea anexa I „Verificarea tehnică de calitate a proiectelor de construcții și instalațiilor aferente” pentru aprobarea „Îndrumătorului privind aplicarea prevederilor Regulamentului de verificare și expertizare de calitate a proiectelor, execuției lucrărilor și construcțiilor” și  „Îndrumătorului pentru atestarea tehnico- profesională a specialiștilor cu activitate în construcții”.

Specialiștii cu activitate în construcții, atestați în baza prevederilor vechilor hotărâri din domeniu, își mențin competențele pe domenii/subdomenii de construcții și pe specialități pentru instalațiile aferente construcțiilor pentru care au fost atestați. Legitimațiile emise până la data de 19 martie 2018, care conferă dreptul de practică al verificatorilor de proiecte și experților tehnici, rămân în valabilitate. Prelungirea dreptului de practică se realizează pe aceeași legitimație.

Această procedură stabilește condițiile, termenele și modalitatea de acordare și de suspendare a dreptului de practică a specialiștilor cu activitate în construcții care solicită atestarea tehnico- profesională ca verificatori de proiecte și experți tehnici.

Mai exact, atestarea tehnico-profesională se referă la evaluarea și recunoașterea capacității tehnice și a experienței profesionale a persoanelor fizice în vederea exercitării profesiei reglementate de verificator de proiecte și de expert tehnic.

Pentru mai multe detalii descărcați aici procedura de atestare.

 

 

 

 

Citiți și:

Cine va moderniza un drum judetean cu 22 mil lei

Blocuri cu regim mic de inaltime in Sectorul 3

Demersuri pentru construirea unui mare spital de urgenta

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

Sus
Translate »