Oferte locuri de munca top

Noua unitate de productie aparate de iluminat, la Braila

O fabrică specializată în producţia de aparate de iluminat a fost inaugurată ieri la Brăila. Noua unitate de producție aparține companiei Glorious Lighting SRL, din grupul chinez Liting Universal. Valoarea investiţiei se ridică la 17 milioane de euro. Aici vor fi angajate, într-o primă fază, 200 de persoane. Compania plănuiește să mai investească, în următorii 5 ani, 15 milioane de euro şi să ajungă la un număr de 800 de angajați.

Odată cu finalizarea fabricii, Brăila devine, de asemenea, locația Centrului European pentru producţie, dar şi Hub-ul companiei pentru operaţiuni în alte regiuni ale Europei.

Grupul Liting Universal a primit în anul 2017, de la statul român, un ajutor de 1,3 milioane de euro pentru fabrica deschisă la Brăila pe locul fostului Centru Comercial Armonia, specializată în producţia de lămpi, veioze şi alte produse electrice de iluminat locuinţe, în special bazate pe tehnologie LED.

Întreaga linie de producție a grupului investiţional vizează atât partenerii acestuia din România, cât şi restul Europei.

În prezent ,fabrica are aproximativ 110 angajați.Investitorii beneficiază de o serie de facilităţi din partea autorităţilor locale: începerea procedurilor pentru acordarea statutului de parc industrial (care presupune o serie de facilităţi fiscale inclusiv la plata impozitelor locale), reabilitarea unor drumuri de acces, sprijin pentru transportul angajaţilor, suport în relaţiile cu furnizorii de utilităţi.

Liting Universal Group este o companie din China, cu cifră de afaceri de 80 de milioane de dolari.

 

 

Citiți și:

Cladiri cu 25 etaje, propuse spre construire in nordul Capitalei

O primarie va cumpara terenuri pentru construirea de hale

53 de blocuri, reabilitate termic cu peste 27 mil de euro

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

Sus
Translate »