Erdbewegung-Osteuropa

Noutati in completarea declaratiei privind obligatiile la Fondul pentru mediu

Modificările aduse conținutul formularului ”Declarație privind obligațiile la Fondul pentru mediu” au intrat în vigoare de ieri, împreună cu noua modalitate de completare a acesteia.

Prin această schimbare, s-a urmărit eliminarea din cuprinsul declarației privind obligațiile la Fondul pentru mediu, a acelor date care sunt raportate de operatorii economici responsabili prin intermediul situațiilor întocmite după formatul reglementat la anexa nr. 3 la Ordinul ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuţiilor şi taxelor datorate la Fondul pentru mediu.

Astfel, a fost corelat acest document cu formularul „Declaraţie privind obligaţiile la Fondul pentru mediu“ şi instrucţiunilor de completare şi depunere a acestuia.

Totodată, au fost aduse schimbări și în ceea ce privește completarea formularului cu datele despre cantitățile de ambalaje introduse pe piața națională de către operatorii economici responsabili.

Enumerăm mai jos câteva dintre acestea:

* În coloana a «Tip material» din Tab 1 se înscrie denumirea materialului de ambalaje introdus pe piața națională (de exemplu: sticlă, plastic, hârtie și carton, metal, lemn, aluminiu, PET). Materialele compozite se încadrează în funcție de materialul preponderent.

* În coloana b «Cantitatea introdusă pe piața națională (kg)» din Tab 1 se înscriu cu cifre arabe, pe tip de material, în kilograme, cantitățile de ambalaje introduse pe piața națională de către operatorii economici responsabili în perioada de raportare.

* În coloana c «Cantitatea pentru care se realizează obiectivele prin transfer către operatori economici autorizați (kg) » din Tab 1 se înscriu cu cifre arabe, pe tip de material, în kilograme, cantitățile de ambalaje introduse pe piața națională în perioada de raportare de operatorii economici responsabili, pentru care s-a transferat, prin contract, responsabilitatea pentru îndeplinirea obiectivelor de valorificare unui operator economic autorizat conform prevederilor art. 16 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, cu modificările și completările ulterioare, în perioada de raportare.

* În coloana d «Cantitatea pentru care se realizează obiectivele în mod individual (kg)» din Tab 1 se înscriu cu cifre arabe, pe tip de material, în kilograme, cantitățile de ambalaje introduse pe piața națională de către operatorii economici responsabili în perioada de raportare, în cazul cărora operatorii economici responsabili au optat pentru realizarea obiectivelor de valorificare în mod individual, în perioada de raportare.

 

Descărcați aici Ordinul Ministerului Mediului

 

 

 

 

 

Citiți și:

Vara aceasta incepe construirea a 4 blocuri in Sectorul 1

Un proiect ce va cuprinde blocuri cu 11 etaje va fi vandut dupa obtinerea autorizatiei

Cat costa manopera in constructii, in Capitala

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/ iunie 2019

Sus
Translate »