Oferte locuri de munca top

Nu lăsa riscurile să îți strice planurile! Află despre asigurarea “toate riscurile”

Nu lăsa riscurile să îți strice planurile!

Află despre asigurarea “toate riscurile” pentru lucrările de construcții – montaj și răspunderea constructorului

În ciuda provocărilor aduse de criza sanitară, piața construcțiilor din țara noastră continuă să se dezvolte într-un ritm susținut. Potrivit celor mai recente date de la INS, în primele opt luni ale anului, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu peste 19% față de aceeași perioadă din anul trecut, creșterile înregistrându-se atât în construcțiile inginerești, cât și în cele rezidențiale și nerezidențiale.

Deși trendul pare a fi unul pozitiv, criza actuală ne-a oferit tuturor o lecție valoroasă, aceea că riscurile există și sunt uneori mai aproape decât ne place să credem. Pentru piața construcțiilor riscurile sunt multe, de la cele generale, precum fenomenele naturale extreme sau calamitățile, până la cele ce țin de procesele tehnologice, juridice sau financiare. Deși nimeni nu poate garanta siguranță deplină, o asigurare potrivită îți poate garanta continuitatea afacerii tale atunci când intervine neprevăzutul.

De exemplu, asigurarea “toate riscurile” pentru lucrările de construcții – montaj și răspunderea constructorului de la Groupama Asigurări acoperă pagubele materiale și răspunderea constructorului în legătură cu lucrarea executată. Se pot asigura lucrările de construcții – montaj sau de reabilitare pentru orice tip de obiective civile, cum ar fi clădirile rezidenţiale, de birouri, construcţiile industriale, proiectele de infrastructură rutieră şi feroviară, construirea bazelor sportive, a lăcaşurilor de cult precum și lucrările privind reţelele electrice, de telecomunicaţii, alimentare cu apă sau gaze şi canalizare.

Dacă ești antreprenor, vei găsi extrem de utilă această asigurare, mai ales că ea are grijă de probleme ca:

  • pagubele materiale la proiectele de construcții – montaj în execuţie, inclusiv lucrările pregătitoare referitoare la amplasamentul lucrărilor; executarea de structuri temporare etc.
  • prejudiciile care sunt în legătură directă cu lucrările de construcții – montaj provocate terţilor
  • pagubele produse echipamentelor, utilajelor
  • cheltuielile de curăţare a locului sau de înlăturare a resturilor ca urmare a unei daune
  • cheltuielile pentru limitarea sau reducerea pagubelor, inclusiv cele legate de intervenţia pompierilor pentru stingerea incendiilor
  • pierderea, deteriorarea sau distrugerea materialelor de construcție, utilajelor pentru construcții, instalațiilor de construcții și echipamentelor în timpul transportului la șantier, al depozitării intermediare sau în timpul asamblării sau demontării

Situații în care asigurarea este o investiție

Iar dacă te numeri printre cei care se gândesc că lor nu li se poate întâmpla sau îți spui mereu că vei asigura lucrarea, însă poate data viitoare, ar fi bine să iei în calcul faptul că evenimentele nefericite nu aleg nici persoana, nici momentul.

Poți lua exemplul unui antreprenor care a încheiat un contract pentru reabilitarea unui drum comunal, iar o ploaie torențială i-a deteriorat lucrările de fundație și acostament. Sau a unui constructor ale cărui materiale, scule și echipamente depozitate în subsolul clădirii în construcție, au fost puternic avariate în urma unei inundații produse de o ploaie torențială.

Ambele cazuri au în comun atât o ploaie îndărătnică, dar și un final fericit, pentru că atât antreprenorul, cât și constructorul au avut încheiată o asigurare la Groupama Asigurări.

În primul caz, Groupama Asigurări a despăgubit antreprenorul cu 150.000 lei, contravaloarea pagubei suferite, iar acesta a putut astfel să își continue lucrarea și să o predea în parametrii stabiliți prin contract, în timp ce constructorul a primit contravaloarea bunurilor deteriorate, în total aproximativ 300.000 de lei.

Ploaia sau inundațiile nu sunt singurele cauze pentru care poți primi despăgubiri. Lor li se adaugă incendiile, trăsnetele, exploziile, apa folosită la stingerea unui incendiu, zăpada abundentă, furtunile de orice fel, cutremurele, tasările, alunecările de teren, furtul prin efracție, excuțiile defectuoase, neglijența, actele rău intenționate sau erorile umane.

 

Grijile celor care conduc afaceri sunt numeroase, consumatoare de timp și resurse. Însă cu asigurarea potrivită, te vei putea concentra pe dezvoltarea afacerii tale, știind că ai un partener pe care te poți baza.

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre pachete și acoperiri dedicate industriei de construcții,  accesează https://www.groupama.ro/persoane-juridice/asigurari-pentru-constructori sau scrie-ne pe adresa de e-mail office@groupama.ro sau apelează la rețeaua noastră de profesioniști și de parteneri.

Sus