BERGERAT

Numai vilele de la Colibita vor fi controlate ca deverseaza apa menajera in lac

Proprietarii vilelor situate pe malul lacului Colibița din județul Bistrița Năsăud deversează apa menajeră direct în lac. Țevile de deversare au deveni vizibile când a fost redus nivelul apei în vederea efectuării lucrărilor de mărire a gradului de siguranță a Acumulării Colibița de pe râul Bistrița.

Activiștii de mediu au sesizat în nenumărate rânduri autoritățile publice asupra acestei situații, dar reprezentanții statului au preferat să închidă ochii. Acum malul perforat de tevile de deversare a apărut la ProTv, creând stupoare în rândul opiniei publice.

Cu această ocazie, directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, a anunțat că a dispus efectuarea unui control, în regim de urgență, de către Inspecția Bazinală a Apelor (IBA). Numai la Colibița. Vilele construite pe maurile altor lacuri nu vor fi afectate de controale.

Proiectul de la Colibița beneficiază de o finanțare din fonduri europene de 23 milioane de euro.

Soluțiile de reabilitare și modernizare includ atât măsuri de protejare a ecosistemelor acvatice, cât și măsuri de consolidare a malurilor și versanților.

Pentru realizarea celor mai importante măsuri care privesc barajul a fost  prevăzută golirea parțială a lacului de acumulare .

 

 

 

Citiți și:

500 apartamente, in curs de autorizare

Pozitionarea buna a ansamblului poate salva vanzarile

Locuinte colective si club, in pregatire in Sectorul 1

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.1/ martie 2019

Sus
Translate »