Oferte locuri de munca top

O fabrica de reciclare va fi construita cu bani europeni

BERD și BCR au aprobat un credit de tip club loan în valoare de 38,7 milioane de dolari companiei Green Oil & Lubes SRL pentru construirea unei fabrici de reciclare a uleiurilor minerale la Oltenița.

Finanțarea face parte dintr-un program de investiții de 56 de milioane de dolari al companiei, care are ca scop construirea în partea de sud a țării a unei facilități de reciclare cu capacitatea de 73,000 de tone pe an.

Noua unitate de procesare abordează o problemă esențială a României, aceea a reciclării deșeurilor, în condițiile în care va atrage și crearea unei rețele naționale de colectare a uleiului utilizat.

Uzina va regenera uleiurile minerale uzate și le va transforma în uleiuri de bază pentru vânzare și reutilizare în industria auto și în alte sectoare industriale.

Green Oil & Lubes SRL face parte dintr-un grup de companii înființate de inginerul și omul de afaceri indian Mazarali Kamumiya Saiyed.

Grupul de companii va contribui la programul de investiții cu 26 de milioane de dolari, în timp ce restul de 30 de milioane de dolari vor fi asigurați printr-un credit de investiții cu participări egale acordat de BERD și BCR. În cadrul aceluiași acord financiar, BCR a aprobat, de asemenea, o linie de 8,7 milioane de dolari pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru și a TVA aferentă dezvoltării proiectului.

Investiția abordează o problemă esențială a tranziției României către o economie durabilă și ecologică prin susținerea unei noi facilități de reciclare. Eficiența resurselor și reciclarea rămân zone cu posibilități semnificative de îmbunătățire. În medie, fiecare litru de lubrifiant generează 0,5 litri de reziduuri (ulei uzat). În prezent, în România, numai aproximativ 50% din aceste deșeuri sunt colectate și sunt utilizate în principal drept combustibil pentru producerea de energie termică în procese industriale, lucru care generează cantități semnificative de gaze cu efect de seră, se mai arată în comunicat.

Compania se așteaptă să colecteze majoritatea uleiurilor uzate reciclabile din țară. Prin construirea acestei fabrici vor fi create aproximativ 70 de noi locuri de muncă.

BERD este unul dintre principalii susținători al energiei verzi. În cadrul strategiei privind Tranziția către Energia Verde, banca își propune să-și crească investițiile în acest domeniu la peste 40% din investițiile anuale de afaceri până în 2020. Banca este cel mai mare investitor instituțional din România, investind până în prezent aproape 7,5 miliarde de euro în aproape 400 de proiecte. În 2017, Banca a semnat peste 20 de proiecte în valoare de peste 400 milioane de euro.

 

Citiți și:

Vor demara lucrarile la un ansamblu pe 2,5 ha langa Bucuresti

Documentatia unui contract de 100 mil lei, modificata

Unitati medicale, modernizate cu peste 35 mil lei

Blocuri noi, propuse spre construire pentru anul urmator

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »