ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

O galerie de arta va fi restaurata cu 4,3 mil euro, bani europeni

A fost semnat contractul de finanțare a proiectului privind Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” din municipiul Pitești, județul Argeș, galerie ce va fi restaurată, conservată și digitizată cu fonduri Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020.

Contractul are o valoare de peste 4,3 milioane euro și va fi finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (nerambursabili).

Galeria deține un patrimoniu de peste 1.000 lucrări de pictură și sculptură clasică și contemporană, semnate de Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu, Nicolae Tonitza, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Francisc Șirato, Camil Ressu, Dimitrie Ghiață, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu și Corneliu Baba.

Este al doilea contract semnat de Consiliul Județean Argeș cu Ministerul Fondurilor Europene, primul contract semnat vizând finanțarea proiectului de modernizare a DJ 504, Popești – Izvoru – Recea – Cornățel – Vulpești (pâna în DN 65A) în valoare de circa 18 milioane euro.

Lucrările vor dura trei ani și jumătate și includ modernizarea a 25.976 km de drum județean, reabilitarea și modernizarea a patru poduri, construirea și modernizarea unor trotuare și trasee pietonale în suprafață totală de 36.663 mp, construirea și modernizarea a 21 de stații și alveole de transport public, precum și montarea de elemente suplimentare destinate siguranței circulației.

De asemenea, până acum, Consiliul Județean Argeș a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene și cele nouă proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020, proiecte a căror valoare depășește 135 de milioane de lei.

 

Citiți și:

Construirea unui nou ansamblu rezidential a inceput de trei zile

Doua cladiri de spital, reabilitate cu circa 8 mil euro

Un ansamblu cultural va fi reabilitat cu circa 23 mil lei

Fatade, amenajari interioare si exterioare – reabilitate cu peste 10 mil lei

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »