Oferte locuri de munca top

O noua autostrada, propusa in sudul tarii

O nouă autostradă a fost propusă să fie realizată în zona de sud țării, aceasta urmând să lege șase orașe de municipiul București. Obiectivul de investiții ar urma să fie realizat în patru ani de zile, odată ce va intra în vigoarea legea aferentă.

O propunere legislativă în acest sens a fost depusă în Senat spre dezbatere.

Mai exact, este vorba despre Autostrada Lugoj – Caransebeș – Drobeta Turnu-Severin – Craiova – Roșiori de Vede – Alexandria – București, denumită și Autostrada Sudului – A6.  Aceasta se va uni cu Autostrada A1 în zona localității Balinț, continuând spre Timișoara, Arad și Nădlac, ce va face apoi legătura cu autostrada M43 din Ungaria, spre Seghedin.

Aceste demers legislativ este susținut și de societatea civilă, fiind un răspuns la numeroasele solicitări de conectarea a trei dintre principalii poli urbani naționali, dar și o interconectare a zonelor mai dezvoltate cu cele mai puțin dezvoltate, spune inițiatorul.

Prevederile acestui proiect de lege ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2021, dacă parlamentul îl va vota. Inițiativa impune ca termen de finalizare anul 2024.

Guvernul României a aprobat în Master Planul General de Transport al României construirea de drumuri expres care să conecteze orașele Alexandria, Roșiori, de Craiova și București, proiectele urmând să fie implementate în orizontul de timp 2025- 2026. Au fost însă realizate doar studii de fezabilitate, susține inițiatorul propunerii.

Autostrada Sudului urmează să fie finanțată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, din credite externe și din fonduri europene.

 

 

 

Citiți și:

Doua proiecte rezidentiale cu peste 200 apartamente, propuse in provincie

Fabrica noua, in pregatire pe mai mult de 2 ha

Investitori straini pregatesc noi spatii de birouri in Bucuresti

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »