Heidelberg Cement

O nouă răşină specială pentru hidroizolaţii sub îmbracăminţi asfaltice

O nouă răşină specială pentru hidroizolaţii sub îmbracăminţi asfaltice

Partea carosabilă a podurilor şi de asemenea dalele din parcări trebuie să fie hidroizolate pentru a proteja efectiv suprafaţa de beton şi structura portantă, faţă de apa de la suprafaţă şi sărurile de degivrare – pentru a avea astfel asigurată o durată mai mare de exploatare. Hidroizolarea cu membrană bituminoasă aplicată sub stratul de asfalt, s-a dovedit a fi cea mai bună metodă în acest sens. Pentru a crea o interfaţă fără fricţiune între membrană şi substrat, pregătirea acestuia cu o răşină reactivă este indispensabilă.

MC-DUR LF 680 pentru finalizare în cadrul aceleiaşi zile, chiar şi în condiţii de vreme proastă

În contrast cu răşinile epoxidice convenţionale, caracterizate de sensibilitate la umiditate şi timpi lungi de uscare, MC-DUR LF 680 ­– noua răşină poliuretanică specială de la MC-Bauchemie – poate servi simultan ca şi amorsă, strat asperizant şi sigilant la temperaturi de până la 2 °C şi în condiţii de umiditate ridicată. Poate fi folosită chiar şi pe suporturi puţin umede. Răşina specială de culoare roşu transparent are un timp de reacţie de aproximativ 20 de minute (la 20 °C şi o umiditate relativă de 50 de procente) şi un timp de acoperire ulterioară de o oră, durată care creşte la doar două ore şi jumătate, la o temperatură de 2 °C. Acest fapt permite aplicarea foarte rapidă a membranelor de hidroizolaţie, mai repede decât orice alt sistem existent pe acest segment – şi fără formarea de carbamat, o problemă care survine atunci când se folosesc răşini epoxidice standard. MC-DUR LF 680 are o lucrabilitate şi o aplicare asemănătoare oricărei alte răşini epoxidice convenţionale, dar fără a avea nevoie de catalizatori sau alţi aditivi. Răşina specială poate fi utilizată ca şi sistem, împreună cu practic oricare tip cunoscut de membrană bituminoasă, compatibilitatea şi eficacitatea fiind dovedită şi certificată de către Kiwa GmbH.

MC-DUR LF 680, noua răşină poliuretanică specială de la MC-Bauchemie, poate fi utilizată ca şi amorsă, strat asperizant sau sigilant, la temperaturi de până la 2 °C şi în condiţii de umiditate ridicată. Se usucă repede şi fiabil, indiferent de influenţele de umiditate şi temperatură, permiţând o aplicare rapidă a membranelor bituminoase de hidroizolaţie sub îmbrăcăminţile asfaltice.

Despre MC-Bauchemie

MC-Bauchemie Müller GmbH & Co. KG este un producător internaţional de marcă, de produse chimice şi tehnologii pentru domeniul construcţiilor. Cu sediul central în Bottrop, Germania, grupul de companii cu peste 2,500 de angajaţi şi cu operaţiuni în mai mult de 40 de ţări ale lumii – în cei peste 50 de ani de existenţă – şi-a făcut un renume prin dezvoltarea de soluţii avansate pentru tratamentul betonului şi protecţia şi mentenanţa clădirilor şi a structurilor.

Câştigător al premiului Angajator TOP JOB în Germania

În Februarie 2018, lui MC-Bauchemie i s-a conferit premiul Angajator TOP JOB în Germania. Premiul conferit de “zeag GmbH – Zentrum für Arbeitgeberattraktivität” (Centrul pentru Atractivitatea Angajatorului) este decernat companiilor care s-au dovedit în mod particular efective, în crearea unei culturi sănătoase la locul de muncă, dar totodată de un înalt nivel de performanţă. Angajaţii MC au acordat companiei, note foarte mari în particular la categoriile Cultură & Comunicare, Dezvoltarea Angajaţilor & Perspective şi Spirit Antreprenorial Intern.

Sus
Translate »