Felicitare Anul Nou

O ”persoana”, urmarita penal pentru prejudiciu de 2 mil de lei

De la vanzarea datelor personale detinute de retelele de socializare catre grupuri de interese care au manipulat alegerile politice folosind aceste informatii s-a ajuns astazi la protejarea identitatii infractorilor.

Pentru un prejudiciu de 2 milioane de lei este urmărită penal ”o persoană” care a încălcat legile achizițiilor publice, conform Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii din cadrul DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de ”o persoană” care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Procurorii arată că în perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, ”persoana” respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.
Prin aceste demersuri ”persoana” a produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația căreia i-a fost atribuit contractul de achiziție publică.
Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Citiți și:

Ansamblu cu peste 300 apartamente, in curs de aprobare, in Capitala

Cladire mixta cu 111 apartamente, in pregatire, in provincie

Peste 9 mil euro pentru extinderea sistemului de iluminat public

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/ sept 2019

Sus
Translate »