Oferte locuri de munca top

O singura companie de stat ar putea moderniza infrastructura turistica degradata

Prin intermediul unei singure companii de stat Ministerul Economiei ar putea coordona în perioada următoare proiectele pentru infrastructura turistică degradată.

Proiectul Ministerului Economiei presupune fuziunea primelor șase companii de turism la care statul român este acţionar majoritar. Acestea sunt Mamaia SA, Neptun-Olimp SA, CIT SA, Germisara SA, Litoral SA, Lido SA. Statul are o participaţie între 42% și 100% la capitalul acestor companii.

Principalele motive invocate de autorităţi pentru necesitatea fuziunii sunt construcţia unei societăţi mai puternice și mai eficiente din punct de vedere economic și financiar, controlul eficient al fluxurilor de numerar și o mai bună mobilizare a resurselor financiare, eficientizarea și simplificarea actului de management a societăţilor care vor fuziona, comasarea patrimoniului lor care ar duce la creșterea capacităţii de negociere a contractelor de finanţare, îmbunătăţirea politicii de marketing și publicitate, reducerea costurilor de achiziţie pentru diverse utilităţi, o mai bună alocare a resurselor, o mai bună utilizare a forţei de muncă, posibilitatea implementării unei strategii integrate de dezvoltare.

Pentru realizarea acestui demers în noiembrie 2016 a fost elaborat Memorandumul  cu tema “Aprobarea iniţierii demersurilor necesare, în vederea realizării  proiectului de fuziune pentru societăţile din domeniul turismului al căror acţionar majoritar este statul român prin Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri”, potrivit unei informări făcute de Minister.

Situaţia activelor imobiliare din domeniul turismului administrate de stat arată că statul român are o participaţie cuprinsă între 0,3 și 6% la capitalul social al companiilor Bega Turism SA, Imotrust SA, THR Marea Neagră SA, Robinson Turism SA, Iezerul SA.

De asemenea, patru dintre companiile de turism administrate de Statul Român prin Departamentul pentru Privatizare și Administraţia Participaţiilor Statului sunt în faliment. Acestea sunt Carmen Silva SA  unde statul deţine 99% din capital, Ciucaș SA unde statul are 99% din capital, Predeal SA unde participaţia statului este de 89% și Anca Irina SA companie la care statul are o participaţie de 8%.

În România continuă să zacă în paragină structuri turistice și ansambluri hoteliere care încă se află în proprietatea statului român, prin intermediul diferitelor structuri guvernamentale. Situaţia se întâlnește în egală măsură în turismul montan, cât și în cel de pe litoralul românesc.

 

 

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Revista –    Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia nov – dec 2016 (click aici)

Sus