RESIDEO

Ordinul Geodezilor din Romania, de opt ani in Parlament

Proiectul de lege privind privind organizarea şi exercitarea profesiei de geodez şi înfiinţarea Ordinului Geodezilor din România a fost depus în Parlament în urmă cu mai bine de opt ani în urmă.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modul de organizare şi exercitare a profesiei de geodez, precum şi înfiinţarea Ordinului Geodezilor din România ca uniune profesională cu drept de semnătură, organizaţie independentă,

autonomă, apolitică, nonprofit şi de interes public.

Senatul în calitate de primă Cameră sesizată a respins iniţiativa legislativă în şedinţa din 15 septembrie 2010, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

La rândul său, Consiliul Legislativ a avizat favorabil iniţiativa legislativă.

Inițial, Guvernul a transmis un prim punct de vedere favorabil, sub rezerva însuşirii observaţiilor şi propunerilor cuprinse în punctul de vedere.

Ulterior, în mai 2017 Guvernul a transmis un nou punct de vedere în sensul că „nu susţine iniţiativa legislativă”.

Deputații din Comisia juridică au reexaminat această iniţiativă legislativă în şedinţa din 6 noiembrie 2017. Aceștia au hotărât, cu majoritate de voturi, să supună plenului Camerei Deputaţilor respingerea propunerii legislative privind organizarea şi exercitarea profesiei de geodez şi înfiinţarea Ordinului Geodezilor din România.

După un periplu de opt ani prin Parlamentul României, proiectul geodezilor este astfel anulat.

Un comentariu;

Sus
Translate »