Erdbewegung-Osteuropa

Parcajul subteran din Piata Dorobanti, realizat de un investitor privat

Cele minim 283 de locuri de parcare, pe două etaje, promise în cadrul parcajului subteran din Piata Dorobați, în centrul Capitalei, ar putea deveni realitate. Primăria Capitalei a lansat astăzi în licitație contractul de concesiune a lucrărilor.

PMB are în vedere încheierea unui contract de concesiune de lucrări cu un investitor privat care să asigure proiectarea, finanțarea, construcția și exploatarea parcajului subteran.

Concesionarul va avea dreptul de a încasa veniturile rezultate din activitatea de parcare subterană cât și din posibile activități suplimentare desfășurate în incinta parcajului (publicitate, activități comerciale, servicii etc.).

Pe parcursul derulării contractului de concesiune de lucrări pentru realizarea parcajului, Municipiul București nu va contribui financiar la realizarea proiectului. Concendentul va primi o redevență care poate fi stabilită la valoarea cea mai mare dintre: valoarea rezultată din aplicarea procentului de 1,5% asupra veniturilor de orice natura încasată din exploatarea parcajului și valoarea plafonului minim al redevenței stabilite la 116.250 lei.

Durata maxima a contractului este de 49 de ani (maxim 2 ani pentru proiectare și execuție, maxim 47 de ani pentru operarea investiției).

Valoarea totală estimată a contractului este de 582.280.268 lei.

Criteriul de atribuire stabilit în cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesiune de lucrari este „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 iunie 2019.

 

 

 

Citiți și:

Proiect rezidential, in curs de aprobare

Mare centru comercial din apropierea Capitalei

Hala de depozitare si cladire de birouri, in pregatire

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

 

Sus
Translate »