Oferte locuri de munca top

Parlamentarii se tem de trei autostrazi importante

Proiectele legislative privind construirea a trei autostrăzi importante pentru țara noastră continuă să primească numai avize negative din partea comisiilor parlamentare de specialitate. Este vorba despre Autostrada București – Brașov, Autostrada Brașov – Bacău și Autostrada Nordului.

Din declarațiile făcute de către deputați, avizele negative sunt motivate de suma foarte mare necesară pentru aceste investiții, comparativ cu bugetul existent. Totodată, spun parlamentarii, nu există nici forță de muncă suficientă pentru construirea acestor drumuri.

În această săptămână, toate cele trei autostrăzi au primit, pe rând, avize negative din partea Comisiei Juridice, de disciplină și imunități, dar și de la Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Reamintim faptul că acum trei săptămâni, plenul Senatului a aprobat aceste proiecte legislative, în ciuda avizelor negative și chiar a rapoartelor de respingere primite până la acel moment.

Pentru Autostrada București – Brașov, parlamentarii au propus ca în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii propuse, Guvernul să fie obligat să înființeze o societate pe acțiuni cu obiect de activitate proiectarea și construirea Autostrăzii București – Brașov.

Această societate ar urma să aibă denumirea de Compania Națională pentru Construirea Autostrăzii București – Brașov  S.A.

Noua companie va prelua proiectele de infrastructură, inclusiv cele aflate în faza de pregătire, în legătura cu Autostrada București – Brașov, de la CNADNR.

Autostrada Brașov – Bacău ar realiza conectarea regiunii Transilvaniei cu Moldova, precum și conectarea infrastructurii a cel puțin nouă județe: Bacău, Harghita, Brașov, Prahova, Ilfov, București, Călărași, Ialomița și Constanța.

Importanța construirii autostrăzii este susținută și de către CNAIR, în cadrul programului de asistență PASSA, încheiat cu Banca Europeană de Investiții(BEI), unde se arată că singura autostradă peste Carpații Orientali care se califică pentru finanțarea din fonduri europene este Brașov – Bacău, fiind singura variantă rentabilă de legare a Ardealului de Moldova.

Inițiativa legislativă pentru Autostrada Nordului propune ca, prin lege, să se aprobe executarea obiectivului de investiții Autostrada Nordului, pe ruta: Vama Petrea – Satu Mare – Baia Mare – Dej -Bistrița – Vatra Dornei – Suceava.

Inițiatorii proiectului de lege susțin că existența unei autostrăzi va contribui semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a României pe termen lung, prin creșterea conectivității intermodale între regiuni, accesul populației și al mediului de afaceri la rețeaua de transport și susținerea dezvoltării regiunilor cu potențial de creștere economică.

 

 

 

Citiți și:

Amplu proiect turistic, in pregatire, pe un teren de peste 66 mii mp

Aproape 15 mil euro pentru modernizarea a peste 4 km de bulevard

Viitor complex sportiv in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus
Translate »