RESIDEO

Pasii pe care ii vizeaza achizitionarea unui apartament

Atunci cand nivelul de trai este tot mai precar si acest lucru se reflecta asupra tuturor activitatilor zilnice, romanii pornesc in cautarea unor solutii cat mai potrivite prin care isi pot schimba locuinta. Dorinta acestora este de a gasi un spatiu cat mai corespunzator nevoilor, de aceea, analizarea pietei imobiliare reprezinta o necesitate. Pentru a putea face in mod eficient o investitie de proportii, precum este achizitionarea unui imobil, dobandirea de cunostinte in domeniu devine obligatorie – preturi, dotari, utilitati si alte criterii de selectie.

Maurer Imobiliare – ghidul tuturor pentru cumpararea unei locuinte corespunzatoare

Pentru ca este vorba despre o investitie destul de banoasa, cei care au pornit in cautarea unui apartament sau a unei garsoniere trebuie sa acorde o atentie sporita unei liste lungi de aspecte si factori. Reprezinta o situatie delicata pentru cei care inca nu au minimul de cunostinte cu privire la imobile, insa nu mai reprezintă o problema daca se face o minima documentare.

Maurer Imobiliare este dezvoltatorul imobiliar cunoscut la nivelul intregii tari pentru diversitatea de solutii pe care le ofera utilizatorilor, indiferent ca este vorba despre o simpla garsoniera, un apartament de 2 camere, de 3, duplexuri, studiouri etc. Diversitatea si calitatea reprezinta cei mai importanti factori in atragerea publicului, iar acest dezvoltator exceleaza la acest capitol.

In randurile ce urmeaza sunt prezentati pasii necesari de urmarit pentru ca alegerea apartamentului ideal sa devina o adevarata placere si nicidecum o povara. Intregul proces presupune atentia totala a cumparatorilor, de aceea iata catre ce criterii ne indruma acesti specialisti.

Inainte de toate, ajutorul unui dezvoltar este necesar pentru a gasi un spatiu cat mai pe gustul doritorilor. In functie de dorintele si criteriile clientilor, acestia vor putea face cele mai inspirate propuneri de apartamente sau garsoniere, dupa plac.

Care este suma necesara ce trebuie investita?

Din acest punct de vedere, nu exista o limita prestabilita, astfel ca fiecare se poate decide in privinta unei sume, in raport cu care sa solicite dezvoltatorului ofertele disponibile. O sugestie pe care o fac expertii Maurer Imobiliare este ca procesul de cautare a unei solutii de plata sa fie demarat inainte de a cauta efectiv locuinta.

In aceasta privinta, utilizatorii pot opta, fie pentru plata locuintei prin credit ipotecar, fie prin programul Prima Casa, fie prin economiile pe care le-au realizat, daca acestea sunt suficiente. Dupa buget si posibilitatile financiare, urmeaza realizarea unei cautari relevante dupa locuinta de vis, care sa corespunda cu lista de cerinte si dorinte a clientilor.

Tipul de imobil – ce aspecte si criterii trebuie sa indeplineasca acesta?

Atunci cand utilizatorii solicita oferta din partea dezvoltatorului, trebuie sa fi luat deja cateva decizii cu privire la aspectele cele mai importante ce tin de alegerea apartamentului.

Spre exemplu, alegerea cartierului este esentiala pentru clienti, avand in vedere ca este vorba despre mediul in care vor trai de la achizitionare inainte. Cei care au copii sau planuiesc sa isi mareasca familia trebuie sa ia in considerare si faptul ca cei mici vor avea nevoi de un anturaj corespunzator pentru a creste si a se dezvolta armonios. Prezenta unui spatiu de joaca special amenajat, precum si a spatiilor mereu igienizate este esentiala in acest sens, deci nu trebuie nicidecum omise.

De locatie depinde si accesibilitatea pe care noii proprietari o vor avea fata de diversele zone de interes pentru acestia (unitate de invatamant, loc de munca, supermarket, banca, spital, farmacie etc).

Ce facilitati include apartamentul? Spre exemplu, cei care detin un automobil vor dori sa afle daca dispun si de un loc de parcare propriu sau aceasta optiune nu este valabila. Ar putea deveni o adevarata problema, lucru deloc dorit. In ceea ce ii priveste pe cei care vor circula cu mijloacele de transport in comun, statiile de autobuz la indemana sunt necesare – deci ofera apartamentul aceasta facilitatile necesare?

Cele mentionate fac referire la confortul asigurat in afara spatiului imobiliar. Insa care sunt beneficiile pe care apartamentul, respectiv garsoniera le asigura in interior?

Astfel, utilizatorii trebuie sa se asigure ca vor avea parte de toate utilitatile si dotarile necesare pentru ca atat ei, cat si copiii lor sa duca un trai decent. Verificarea instalatiei electrice si implicit a celei sanitare trebuie realizata in momentul in care spatiul este vizionat. De asemenea, documentarea cu privire la izolatia apartamentului este necesara, pentru ca in cazul in care aceasta este exclusa, in mod clar cheltuielile de intretinere vor fi cu mult mai mari decat in mod normal.

Iata deci care sunt cei mai importanti factori pe care cei ce pornesc in cautarea unui imobil ar trebui sa ii aiba in vedere. Recomandarea expertilor Maurer Imobiliare este ca documentarea sa fie realizata minutios, maurerimobiliare.ro fiind un punct de plecare excelent – si de altfel locul in care utilizatorii gasesc cele mai bune raspunsuri la cerintele lor.

Sus
Translate »