Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Pavarea zonelor pietonale cu piatra naturala, de 4 mil euro

Investiții pentru amenajarea a două zone pietonale cu pavaj din piatră naturală în valoare de aproximativ 4 milioane de euro (circa 19 milioane de lei cu TVA) urmează să fie realizate în Municipiul Oradea.

”O perioadă de circa 3-4 luni estimăm ca va dura procedura de licitație, după care încă 45 de zile procedura de proiectare, prin urmare estimăm că undeva în toamnă vom putea începe lucrările”, a menționat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Proiectele privesc amenajarea a două zone pietonale: în Piața Magnoliei (Cartier Rogerius) și pe str. Nufărului (Cartier Nufărul). Acestea, alături de piaţeta de lângă Sala Sporturilor din Ioşia Nord, vor deveni centre de cartier. Proiectele sunt supuse aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi și urmează să fie înaintate spre finanțare în cadrul POR 2014 – 2020.

Piațeta din str. Nufărul va avea o suprafață aproximativă de 5270 mp.

Se va avea în vedere plantarea cu arbori de dimensiuni medii și mari. În mijlocul piațetei va fi amenajată o zonă centrală care va fi exclusiv pietonală. Aici se va realiza un pavaj din piatră naturală, zona fiind destinată petrecerii timpului liber, odihnei și organizării diverselor activități. Între acest spațiu central și blocurile de locuințe va fi plantat un aliniament de arbori care să asigure liniștea și protecția fonică.

Valoarea totală a investiției pentru amenajarea zonei pietonale din strada Nufărului este de 8.320.269 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare este 12 luni.

În ceea ce privește amenajarea Pieţei Magnoliei aceasta va avea o suprafață de circa 9850 mp. Din aceasta, 4050 mp va fi o suprafață acoperită cu piatră cubică, 2150 mp o platformă de granit, iar 3170 mp va fi o suprafață înierbată. Prin lucrările de amenajare a Pieţei Magnoliei suprafețele verzi vor crește de la 2600 mp câți sunt acum la cca 3200 mp. Pe lângă vegetația existentă, care va fi păstrată în totalitate ,se prevede plantarea a 35 de platani și a 35 de magnolii.

Valoarea totală a investiției pentru amenajarea zonei pietonale din Piața Magnoliei este 10.480.957 lei cu TVA inclus, iar durata de realizare este de 18 luni.

 

Citiți și:

Oferte respinse reintra in lupta pentru un contract de modernizare drumuri

Viitor centru de afaceri, in cadrul unui mare parc industrial

Proiect pentru dezvoltare rezidentiala in nordul Bucurestiului

 

 

 Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus
Translate »