Erdbewegung-Osteuropa

Pavilionul de inchinare temporara pentru Notre Dame, proiectat de Gensle

Pavillon Notre-Dame. Image Courtesy of Francois Roux, Gensler

Proiectul pentru pavilionul de închinare temporară la Catedrala Notre-Dame din Paris a fost prezentat de firma de arhitectură Gensler. Amplasată pentru a fi amplasată în piața Parvis, structura temporară va fi construită în principal din cherestea carbonizată, pentru o mai mare rezistență și durabilitate.

Pavilion Notre-Dame a fost proiectat pentru a oferi speranță parizienilor și vizitatorilor internaționali, în timp ce catedrala veche de 850 de ani este restaurată.

Concepută ca naos adăpostit, structura temporară a fost realizată pentru a aminti ritmurile și formele structurale ale catedralei gotice existente. Cu un acoperiș de perete ETFE și pereți alcătuiți din policarbonat translucid, structura temporară ar fi inundată de lumină naturală, subliniind calitatea eterică a spațiului, creând în același timp un relief vizual.

Duncan Swinhoe, director regional de la Gensler, a comentat structura și materialele, spunând că „lemnul carbonizat, care este una dintre cele mai vechi și mai eficiente metode de protecție a lemnului de foc, simbolizează și faptul că ceea ce odată a distrus Notre-Dame va servi la consolidarea acesteia, exprimând astfel renaștere și transformare. Am dorit să ajungem la un echilibru între o structură care invită comunitatea, dar poate fi transformată pentru a deveni un refugiu spiritual atunci când este celebrată slujba religioasă”.

Replicat la aceleași dimensiuni ca Notre-Dame pentru a asigura familiaritatea, spațiul temporar a fost proiectat pentru a servi unei multitudini de funcții, de la servicii religioase la expoziții și piețe, până la spectacole. În spatele altarului, vor fi instalate panouri mobile care vor permite vizualizarea completă a Notre-Dame.

Proiectarea include, de asemenea, panouri rotative la nivelul solului, care pot fi poziționate pentru a deschide sau închide marginea structurii.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »