Erdbewegung-Osteuropa

Pe 6,2 ha va fi amenajat un parc, cu fonduri europene

Spațiul unde va fi construit noul parc se află în imediata apropiere a cartierului Tilișca, din municipiul Sibiu, fiind delimitat de străzile Preot Bacca și Săcel.

Contractul de finanțare – pentru transformarea într-un parc modern a unui teren care în trecut a fost ocupat cu deșeuri din construcții – a fost semnat recent.

Noua structură de recreere va cuprinde locuri de joacă, terenuri de sport, alei de promenadă, piste de biciclete și multe alte facilități.

Aceasta va fi realizată cu o investiție de peste 14,77 milioane lei, din care aproximativ 13,5 milioane lei sunt fonduri nerambursabile REGIO .

“Parcul Tilișca va fi al doilea cel mai mare parc al Sibiului, totalizând 6,2 hectare de zonă verde. De asemenea, este primul proiect de reconversie urbană pe care Primăria Sibiu îl inițiază, transformând un fost spațiu de depozitare a materialelor de construcții într-un parc pentru promenadă și agrement”, a declarat Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Vor fi executate lucrări de stabilizare a versantului și crearea unui sistem de scări, ce vor oferi accesul în zona de promenadă dinspre strada Săcel.

Pe suprafața complet reamenajată vor fi create alei pietonale, piste de biciclete, alei ecologice, se va construi o fântână arteziană și se va crea un teren de sport multifuncțional, care va avea amenajat un teren de minigolf.

În cadrul parcului vor fi delimitate și dotate cu echipamente specifice o zonă de joacă pentru copii, dar și o zonă de fitness în aer liber, precum și una pentru o mini-tiroliană.

Parcul va avea mobilier urban complet nou, panouri informative, cișmele, suporți pentru parcare biciclete, propria rețea Wi-Fi și sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate.

Terenul obiect al investiției va fi complet racordat la utilitățile publice, va avea propriile sisteme de irigații, de iluminat și de supraveghere video, fiind amplasate inclusiv toalete cu igienizare automatizată.

Prin acest proiect va fi amenajată și strada Preot Bacca, pe tronsonul cuprins între strada Islazului și strada Săcel, inclusiv rețelele de apă si canalizare din corpul acesteia.

 

 

 

Citiți și:

Ce se intampla cu programul de extindere a retelelor de gaz, in lipsa publicarii OUG

Ce materiale de constructii se vor scumpi anul acesta

Proiect rectificat, pentru edificarea unui ansamblu de cladiri de birouri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »