Oferte locuri de munca top

Pe ce s-ar putea baza constructorii anul viitor

Pentru constructori și anul viitor se prefigurează a fi unul bun, având în vedere fondurile ce urmează să fie alocate pentru investiții publice.

La întâlnirea de lucru a primarilor municipiilor din țara noastră cu membrii ai Guvernului și cu președintele Klaus Iohannis s-a discutat despre bugetul de stat pe anul 2020

“Reprezentanții Guvernului au avansat ca termen de aprobare sfârșitul acestui an pentru bugetul de stat pe anul 2020. În acest context am discutat și despre alocările din impozitul pe venitul global (IVG) care revin municipalităților, administrațiile locale urmând să obțină o cotă de 63% din IVG. De asemenea, am discutat și despre finanțarea din fonduri europene în acest cadru financiar. Ni s-a promis suplimentarea finanțării pe axa mobilității prin supracontractare, fondurile urmând să fie redistribuite de pe alte axe sau programe de finanțare pe care au rămas alocări neconsumate”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Sibiul va beneficia direct de pe urma acestei măsuri pentru că se va asigura finanțarea proiectului de amenajare a malurilor Cibinului, un proiect foarte așteptat de sibieni.

Un alt subiect a fost excedentul bugetar care, conform angajamentului executivului, va rămâne integral municipalităților, pentru a finanța proiectele mari în pregătire sau implementare.

La Adunarea Generală a Municipiilor din România au participat premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan, împreună cu Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației publice –Ion Ștefan, Ministrul finanțelor publice –Florin Cîțu și Ministrul fondurilor europene –Marcel Boloș.

 

 

Citiți și:

In Capitala va fi construit un pod pentru fluidizarea traficului

Cum evolueaza preturile de vanzare a locuintelor pe masura dezvoltarii unui mare ansamblu rezidential

”Cu siguranta vom mari tarifele anul viitor”

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »