Oferte locuri de munca top

Pe ce va cheltui Sectorul 1 bugetul de 2,22 miliarde de lei pentru anul 2020

La aproape 2,22 miliarde de lei (echivalent a circa 465 milioane de euro) se ridică bugetul general centralizat al Sectorului 1 pentru anul 2020, adoptat ieri.

Din această sumă, pentru secțiunea de dezvoltare a fost alocată suma de peste 1,2 miliarde de lei.

Printre proiectele majore de investiții pe care Primăria Sectorului 1 le va derula în acest an se numără:

* modernizarea Spitalului Clinic de Urgență Elias,

* continuarea etapelor preliminare demarării lucrărilor de construire a spitalului de urgență “Sfântul Vasile cel Mare”,

* modernizarea unităților de învățământ și construirea de noi corpuri de clădire pentru elevi,

* continuarea programului de reabilitare termică a blocurilor,

* modernizarea lifturilor din blocurile anvelopate termic sau

* modernizarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

Viitorul spital de urgență din București va fi o unitate medicală de categoria IA, care va avea 1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă pentru toate specializările medicale. De asemenea, spitalul va fi prevăzut cu două heliporturi care vor facilita accesul pacienților aflați în stare gravă la asistență medicală de calitate.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Sectorului 1 a publicat anunțul de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție pentru Spitalul “Sfântul Vasile cel Mare”.

De asemenea, Spitalul Clinic de Urgență Elias va fi reabilitat și modernizat cu fonduri de la bugetul local. În acest sens, administrația locală a alocat aproximativ 400 de milioane lei.

Modernizarea școlilor și grădinițelor din Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 a alocat, în bugetul local pe anul 2020, peste 400 de milioane lei pentru lucrări de reparații și reabilitare, modernizare și construire de noi corpuri de clădire pentru elevi.

Continuă reabilitatea termică a blocurilor

În prezent, sunt în lucru 59 de blocuri, urmând ca, în cursul acestui an, să fie reabilitate termic alte 100 de blocuri. De asemenea, 77 de blocuri sunt incluse în etapa de proiectare.

Investiția se va derula în aceleași condiții ca și până acum: gratuit pentru cetățeni. Pentru lucrările de reabilitare termică, Primăria Sectorului 1 a alocat aproximativ 12 milioane lei.

Modernizarea lifturilor din blocurile anvelopate termic

Au fost demarate deja lucrările pentru reabilitarea primelor 10 lifturi din Sectorul 1, prin Programul de Modernizare a Parcului de Ascensoare, urmând ca, în acest an, să fie modernizate alte 60 de ascensoare.

Primăria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finanțarea fiind asigurată pentru toate categoriile de lucrări de intervenție. Suma prevăzută în bugetul local pe anul acesta depășește 8 milioane lei.

Refacerea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu

În bugetul local pe anul 2020, Primăria Sectorului 1 a alocat 10 milioane de lei pentru lucrări de consolidare, modernizare și restaurare a acestui obiectiv.

 

 

 

Citiți și:

Ce se intampla cu programul de extindere a retelelor de gaz, in lipsa publicarii OUG

Ce materiale de constructii se vor scumpi anul acesta

Proiect rectificat, pentru edificarea unui ansamblu de cladiri de birouri

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus
Translate »