Erdbewegung-Osteuropa

Permisiunea de a continua santierele ii multumeste pe constructorii germani

Decizia guvernului german de a permite continuarea activității pe șantierele de construcții în ciuda pandemiei de coronavirus a fost salutată de cele mai mari trei asociații de constructori din Germania.

”Continuarea lucrărilor și a licitațiilor pentru proiectele de infrastructură reprezintă un  pilon esențial al economiei interne, care trebuie menținut”, a precizat Reinhard Quast, președintele Asociației Centrale a Industriei Construcțiilor din Germania (ZDB), citat de khl.com

Reprezentanții constructorilor au declarat că au fost de acord cu ministrul federal, Andreas Scheuer – ministrul transporturilor și infrastructurii digitale – cu privire la necesitatea continuării lucrărilor de construcție și că această măsură va sprijini o redresare economică rapidă când se va termina criza.

În declarația comună se precizează că ministrul Scheuer a asigurat asociațiile că vor avea loc discuții despre distribuția echitabilă a costurilor suplimentare suportate de șantiere. Aceasta include costuri pentru protecția sporită a sănătății lucrătorilor în timpul transportului pe șantiere și în timpul muncii acestora.

Cele trei asociații au declarat că resursele financiare nu trebuie luate din bugetele actuale și viitoare pentru infrastructură, ci trebuie furnizate din fonduri federale pentru combaterea crizei.

„Companiile noastre de construcții depun eforturi mari pentru menținerea operațiunilor în șantier. Industria construcțiilor are capacitățile necesare și poate continua să înainteze proiectele de construcție în ciuda provocării actuale”, a declarat Martin Steinbrecher, președintele Asociației Federale a Companiilor de Construcții de Dimensiune Medie (BVMB).

 

 

Citiți și:

Materiale de constructii comandate online si livrate la adresa

Viitoare cladire cu spatii tehnologice, cu 4200 mp scd

Peste 140 de unitati locative, in planul unui investitor local

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

 

Sus
Translate »