Oferte locuri de munca top

Peste 1 mil lei incasati pentru lucrari nefacute si utilaje nelivrate

Peste 1 milion de lei a primit o societate de construcții pentru echipamente și utilaje nelivrate și pentru lucrări de construcții neprestate în cadrul unui contract de investiții publice. Astfel, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a administratorului societății, pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Mai exact, este vorba despre contractul de execuție lucrări cu obiectul „Consolidare și reabilitare pavilion S2, centrală termică nouă și rețele de utilități în cazarma 1114 Deveselu”. Contractul a fost încheiat între U.M. 02517 Craiova și societatea Antrepriza de Construcții Montaj Alpha Grup SRL în anul 2013.

În acest context, în perioada decembrie 2013 – decembrie 2014, cinci persoane (care anterior au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției), și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de legislația primară și ar fi dispus respectiv efectuat mai multe plăți către inculpata Antrepriza de Construcții Montaj Alpha Grup SRL.
Banii au fost achitați firmei respective pentru echipamente, utilaje și lucrări neprimite, neprestate și neexecutate, în baza unor documente justificative (facturi și situații de lucrări) care, la data emiterii/decontării, nu reflectau realitatea.
Prin aceste demersuri a fost cauzat patrimoniului U.M. 02517 Craiova un prejudiciu în cuantum total de 1.091.966 lei.
În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile.

Ministerul Apărării Naționale – Direcția pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică s-a constituit parte civilă în cauză.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Anterior, procurorii militari au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cinci inculpați. Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Militar Timișoara și la Tribunalul Dolj.
DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului și a acordurilor de recunoaștere a vinovăției la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

Citiți și:

Trei noi hoteluri sunt in curs de pregatire in provincie

Peste 18 mil dolari pentru extinderea unui terminal

A doua faza a unui ansamblu rezidential din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2020

Sus
Translate »