Erdbewegung-Osteuropa

Peste 100 mil lei, bani europeni, pentru infrastructura de tramvai

A fost semnat contractul de finanțare pentru tramvaie și infrastructura aferentă, pentru municipiul Iași. Astfel, proiectul “Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iaşi – Dancu” a primit o finanțare în valoare de peste 104 milioane lei prin Programul Operațional Regional.

Lucrările vor fi realizate în 36 de luni și au ca principal obiectiv reabilitarea infrastructurii și suprastructurii căii de rulare tramvai pe tronsonul cuprins între intersecția străzilor Vasile Lupu și strada Aurel Vlaicu și limita intravilan a județului Iași.

Municipiul Iași va beneficia și de 4 tramvaie moderne alimentate electric și de 8 stații de transport public pentru tramvai. Astfel, va fi creat un sistem de transport public eficient energetic și atractiv care va deservi comunității.

„Sunt convins că și proiectele finanțate din bani europeni vor contribui la creşterea eficienţei energetice, dar, mai ales, la îmbunătăţirea serviciului asigurat populaţiei. Interesul manifestat pentru atragerea de fonduri europene prin programe operaționale arată preocuparea autorităţilor administraţiei publice locale pentru acest sector, iar acest lucru nu face decât să mă bucure” a declarat domnul Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.

 

 

 

Citiți și:

Apartementele finalizate acum ar putea fi oferite spre inchiriere

Birouri si spatii comerciale, proiect al unor dezvoltatori locali

Ansamblu mixt din Capitala, in autorizare

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus
Translate »