Oferte locuri de munca top

Peste 140 mil euro pentru sistemele centralizate de incalzire

Primăriile au la dispoziție peste 140 milioane euro (mai mult de 670 milioane lei), pentru modernizarea sau înființarea sistemelor centralizate de încălzire.

În acest sens, pentru a beneficia de cofinanțarea nerambursabilă, primăriile pot trimite la Ministerul Lucrărilor Publice, solicitări de finanțare pentru proiecte de reabilitare, modernizare sau înființare a sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităților. Solicitările pot fi trimise până la 31 martie 2020.

Despre acest proiect, ministrul lucrărilor publice, Ion Ștefan, a precizat: ”UAT-urile care dețin în proprietate sisteme centralizate de alimentare cu energie termică beneficiază de cofinanțare nerambursabilă a proiectelor de investiții în limita a 70 milioane lei credite bugetare și 270 milioane lei credite de angajament – sume alocate Programului Termoficare și aprobate pentru anul 2020, prin Legea bugetului de stat nr. 5/2020, la care se adaugă credite de angajament în sumă de 400 milioane lei, disponibilă din Fondul pentru Mediu”.

Finanțarea se asigură prin MLPDA, cu sume de la bugetul de stat şi de la Fondul pentru Mediu, precum și din bugetul local al UAT-urilor.

Cota de cofinanțare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din cheltuielile eligibile, iar contribuția de la bugetul local este de minimum 15%.

Pentru asigurarea condițiilor optime de funcționare a serviciului de alimentare cu energie termică a populației, Ministerul Lucrărilor Publice derulează Programul Termoficare. Acesta este implementat în perioada 2019-2027 și va finanța proiecte noi și în derulare.

 

Citiți și:

Proiect imobiliar de peste 20 mil euro in provincie

Sapte blocuri cu 12 etaje vor fi construite in cadrul unui amplu proiect

Extindere a capacitatilor de productie si depozitare cu peste 3 mii mp sc

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »