Oferte locuri de munca top

Peste 700 km conducte de retea vor fi reabilitate in Bucuresti

Demersurile necesare pentru identificarea si accesarea fondurilor nerambursabile destinate programului de modernizare/reabilitare a sistemului de alimentare cu energie termica a Municipiului Bucuresti au fost făcute, a anuntat Gabriela Firea, Primarul General al Bucurestiului.

Sistemul de termoficare este format din 890 km de conducte de termoficare alcatuind circuitul primar, din care doar 174 km au fost reabilitati in ultimii 15 ani. Pentru ca investitiile finantate prin POIM vor acoperi 200 km de conducte din reteaua primara, reabilitarea diferentei de 716 km conducte de retea primara va fi finantata atat din din surse  de finantare  de  tip  imprumut  acordat  de institutii  financiare internationale  (BEI,  BERD,  BM,  etc.), cat si din bugetul Consiliului General al Primariei Municipiului Bucuresti.

Mai mult decat atat, deoarece in ultima perioada, conform informatiilor transmise de operatorul serviciului public de alimentare cu energie termica, procentul de avarii inregistrat a crescut constant, s-a identificat un numar de 63.24 km conducte de retea primara care trebuie reabilitate in regim de urgenta.

Tinand cont de faptul ca procedurile de accesare a fondurilor europene nerambursabile necesita un timp mai indelungat, aceasta portiune de conducte de retea primara se va reabilita printr-un program finantat din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, lucrarile urmand sa fie realizate de Compania Municipala Energetica Bucuresti.

In Programul Operational Infrastructura Mare, axa prioritara 7, obiectiv specific 7.2, este dedicata suma de 176 milioane euro pentru alocare neta POIM. Gabriela Firea a declarat ca pentru accesarea acestor fonduri nerambursabile trebuie sa existe o documentatie tehnico-economica suport, care insoteste cererea de finantare, documentatie care, la preluarea mandatului de Primar General, nu exista.

Pana in prezent, actuala Administratie a elaborat Strategia de alimentare cu energie termica a consumatorilor din municipiul Bucuresti, iar pe parcursul anului 2017 a fost elaborat primul draft al Studiului de Fezabilitate privind Reabilitarea sistemului de alimentare cu energie termica in regim centralizat al Municipiului Bucuresti. Aceasta documentatie a fost dezbatuta si analizata atat la nivelul autoritatii de management POIM din cadrul MDRAP, cat si de catre expertii JASPERS ai Comisiei Europene.

Bugetul pe anul 2018 al Primariei Municipiului Bucuresti include investitii in sanatate – de peste 100 milioane euro, dar și investițiile în infrastructura si siguranta rutiera – de peste 231 milioane de euro – bani cu care va fi  diminuată aglomeratia in trafic, sustin edilii.

Citiți și:

Viitor ansamblu cu 8 blocuri cu 7 niveluri, in sud-estul Bucurestiului

Un dezvoltator imobiliar cumpara 15 mii mp in apropierea Bucurestiului

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus