RESIDEO

Peste 75 mil euro pentru drumurile din Neamt

Au fost semnate 19 contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi un contract din fonduri europene, pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere din judeţul Neamţ.

Proiectele au o valoare totală de peste 196,82 de milioane de lei şi vizează consolidarea şi modernizarea a 70 de kilometri de drumuri judeţene şi a opt poduri din localităţile Vînători Neamț, Secu, Mănăstirea Sihăstria, Răuceşti, Bicaz, Păstrăveni şi Grumăzești.

Până în prezent, în judeţul Neamţ, au mai fost semnate alte 10 contracte de finanţare prin PNDL, în valoare totală de peste 38,70 de milioane de lei, pentru modernizarea a 50 de kilometri de drumuri judeţene.

Proiectul finanțat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, are o valoare totală de aproximativ 32 de milioane de euro (din care 28,97 de milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile). Acesta are ca scop reabilitarea și modernizarea Axei rutiere strategice 3 între Piatra Neamț și limita județului Bacău. Beneficiarul proiectului este parteneriatul dintre Judetul Neamț, Municipiul Piatra Neamț și comunele Dumbrava Roșie, Făurei, Horia, Trifești, Săvinești, Icusești, Dochia, Secuieni, Ion Creangă și Mărgineni.

După finalizarea lucrărilor de investiții, care se vor desfășura pe parcursul a peste 5 ani (68 de luni), vor fi reconstruiţi și modernizaţi peste 60 km de drumuri județene care asigură accesul la coridoarele TEN-T.

Contractele au fost semnate la Piatra Neamţ de către viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, şi Marius Nica, ministrul delegat pentru fonduri europene.

PNDL este un program de finanțare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unităţilor administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educaţională, de sănătate şi de mediu, sportivă, social-culturală şi turistică, administrativă şi de acces la căile de comunicaţie în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale.

 

Cititi revista ARENA Constructiilor

 ARENA Constructiilor nov – dec 2017 (click aici)coperta-ac8-mare  ARENA Constructiilor , oct 2017  (click aici) coperta-ac7

 

Sus
Translate »