Oferte locuri de munca top

Pierderile Alro continuă să se acumuleze

_Wire_Rod_2Producătorul de aluminiu Alro Slatina a înregistrat o pierdere de netă ajustată de mai mult de cinci ori mai mare în primele nouă luni ale anului 2014 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel pierderea a crescut de la 21 milioane lei la 115 milioane lei.

Cifra de afaceri a Companiei, în primele nouă luni ale anului 2014, a fost de 1,44 miliarde de lei, faţă de 1,5 de miliarde de lei în primele nouă luni din 2013.

“Alro şi-a crescut nivelul vânzărilor de aluminiu procesat, ca parte a strategiei sale pe termen lung axată pe produsele cu valoare adăugată mare, dar din cauza unor factori pe care nu i-am putut controla, cum ar fi piaţa internaţională a aluminiului şi taxele legate deenergie, Compania noastră a continuat să înregistreze pierderi”, a declarat Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.
“Al treilea trimestru al acestui an a fost unul dificil, marcat de scăderea cererii în special în luna august şi de o creştere competiţională într-o piaţă care se confruntă cu supraproducţie.”, a adăugat Năstase.

Vânzările cantitative de produse de aluminiu au înregistrat un uşor avans de 1% faţă de perioada similară a anului 2013, cu o creştere de 7% a vânzărilor de aluminiu procesat, în timp ce vânzările de produse de aluminiu primar s-au redus cu aproximativ 3%.

Factorii externi au continuat să aibă un impact semnificativ asupra rezultatelor companiei: preţul scăzut al aluminiului pe piaţa internaţională, precum şi costurile mari cu eco-taxele. Astfel, doar în 2014 Compania a plătit aproximativ 90 de milioane de lei pentru cota de certificate verzi aferentă anului 2013, în vreme ce în perioada similară din 2013 a plătit aproximativ 34 de milioane de lei pentru cota de certificate verzi aferenta anului 2012.

3 Comentarii

  1. car insurance said:

    Once I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get 4 emails with the identical comment. Is there any way you possibly can remove me from that service? Thanks! Maricruz Menifee

  2. http://www.cocoandfoxx.com/ said:

    I am not much of a crafter either and I loved this idea so much that I am making them into gifts for my family and friends for Christmas this year. I am also putting it into a children’s shelter space that I am working on for the kids to write in thier favorite memories

Sus
Translate »