Erdbewegung-Osteuropa

Placarea cladirilor inalte, investigata dupa incendiul din Londra

Incendiul din Turnul Grenfell Londra care a avut loc  pe 14 iunie nu a lăsat indiferente autoritățile din lumea civilizată. Pentru a-și proteja cetățenii, guvernele vor lua măsuri de interzicere a utilizării materialelor de construcție periculoase și de identificare a plăcilor inflamabile  folosite la  clădiri înalte. Astfel de măsuri urmează să fie aplicate de autoritățile din Australia, după ce un audit guvernamental a arătat că mai mult de 1.000 de clădiri din stat pot  avea placări potențial periculoase.

La noi, nici incendiul de la Londra și nici cel de în urmă cu câțiva ani  din clădirea de lângă Biserica Armenească din București nu au impresionat autoritățile încât să controleze placările clădirilor înalte.

Guvernul victorian a însărcinat o echipă de lucru cu investigarea utilizării plăcilor neconforme. Guvernul din Queensland a anunțat, finele lunii iunie, că a înființat o grupă de lucru de audit care să vizeze placarea compozitului din aluminiu. Guvernul sud-australian efectuează de asemenea un audit, în timp ce Comisia pentru clădiri australiene occidentale a confirmat că va extinde domeniul de aplicare al auditului său asupra panourilor compozite din aluminiu lansate în urma incendiului din clădirea Lacrosse din Docklands din Melbourne în 2014 , potrivit architectureau.com.

Prioritatea Guvernului este ca oamenii să trăiască cât mai sigur în clădiri, a declarat un oficial local.

Pentru aceasta autoritățile vor să se asigure că produsele de construcție nesigure sunt scoase de pe rafturi, sunt identificate și notificate clădirile cu placare potențial periculoasă și că sunt atestate doar persoane cu competențele și experiența necesare pentru a certifica clădirile și pentru a semnaliza siguranța la incendiu.

Prin urmare, va fi introdusă o nouă legislație puternică pentru a interzice vânzarea și utilizarea produselor de construcție nesigure.

Aceste măsuri vor proteja consumatorii să li se livreze clădiri sau materiale de construcție care sunt în mod inerent periculoase sau care sunt promovate pentru utilizare într-un mod care le face periculoase.

În cazul în care a fost utilizat un produs periculos, legislația permite ordine de rectificare, precum și urmărirea penală pentru persoanele prinse că furnizează, vând sau utilizează astfel de produse.

Institutul Australian de Arhitecți a recomandat introducerea unor amenzi substanțiale pentru utilizarea produselor neconforme, împreună cu regimurile de certificare terțe și stabilirea unui registru național al produselor aprobate.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constru

Sus
Translate »