Oferte locuri de munca top

Planuri pentru dezvoltarea Aeroportului Henri Coanda Bucuresti

Vor începe pregătirile pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Guvernul va analiza în ședința de astăzi începerea procesului de identificare a opțiunilor de dezvoltare a Aeroportului Internațional Henri Coandă București – AIHCB. Analizele vor fi realizate cu sprijinul Grupului Băncii Mondiale, prin International Finance Corporation (IFC).

Analiza preliminară pentru evaluarea situației curente și identificarea opțiunilor de dezvoltare a aeroportului va fi realizată de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Totodată, Guvernul va aproba sprijinul oferit de Facilitatea de Infrastructură Globală, fără implicații financiare pentru Guvernul României.

Până în pandemie, AIHCB a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de pasageri, iar infrastructura și facilitățile aeroportului au întâmpinat o serie de provocări mai ales cu impact în gestionarea fluxurilor de pasageri la orele de vârf. Totodată, nivelul calitativ al serviciilor furnizate pasagerilor și companiilor aeriene necesită optimizare, în contextul în care ultima extindere a terminalului existent al AIHCB a avut loc în anul 2012.

De asemenea pista de aterizare/decolare 1 și căile de rulare aferente necesită investiții majore în vederea modernizării pentru a deveni conforme cu Regulamentul Comisiei Europene în ceea ce privește cerințele tehnice minime de operare pe aerodromuri.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2021

 

Sus
Translate »