Oferte locuri de munca top

Planurile de urbanism vor include masuri pentru mirosurile neplacute

Planurile urbanistice zonale (PUZ), generale (PUG) și de detaliu (PUD), precum și planurile de amenajare teritorială vor trebui să respecte încă o reglementare. În aceste documente vor fi prevăzute, obligatoriu, măsuri de prevenire și reducere a disconfortului olfactiv și măsurile din Planurile de gestionare a disconfortului olfactiv.

Acestea vor include, de asemenea, măsuri de menținere și ameliorare a fondului peisagistic natural și antropic al fiecărei zone și localități, condiții de refacere peisagistică și ecologică a zonelor deteriorate și măsuri de dezvoltare a spațiilor verzi, de protecție sanitară a captărilor de apă potabilă și lucrări de apărare împotriva inundațiilor.

Noile prevederi au fost adăugate în OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, prin decretul președintelui Klaus Iohannis.

Astfel, autoritățile administrației publice locale vor respinge solicitările de dezvoltare a proiectelor dacă distanțele minime de protecție sanitară nu sunt respectate sau în zonă sunt instalații care produc disconfort și riscuri asupra sănătății populației. Tot acestea vor aplica prevederile din planurile de urbanism și amenajarea teritoriului cu respectarea distanțelor prevăzute în legislația în vigoare și dispun măsurile legale ce se impun.

Amenzi pentru administrație locală

Autoritățile administrației publice locale pot fi amendate cu până la 60.000 lei dacă nu își respectă obligațiile de a amenaja, întreține și dezvolta rețele de canalizare, instalațiile de preepurare/stațiile de epurare și dacă nu iau toate măsurile astfel încât să nu se creeze disconfort olfactiv.

Modificările din cadrul OUG nr. 195/2005

Prin modificarea Ordonanței de Urgență au fost stabilite măsuri suplimentare pentru prevenirea, reducerea și controlul disconfortului olfactiv care trebuie respectate de către operatorii economici/titularii de activitate care pot produce disconfort olfactiv astfel încât să nu afecteze sănătatea populației și mediul în întregul său.

Operatorul economic/titularii activităților care pot produce disconfort olfactiv și pentru care este necesară obținerea autorizației/autorizației integrate de mediu trebuie să pună în aplicare un Plan de gestionare a disconfortului olfactiv și să asigure sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv.

 

Descărcați aici Legea nr.123/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2005 privind protecția mediului

 

 

 

 

 

Citiți și:

Doua proiecte rezidentiale cu peste 200 apartamente, propuse in provincie

Fabrica noua, in pregatire pe mai mult de 2 ha

Investitori straini pregatesc noi spatii de birouri in Bucuresti

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

Sus
Translate »