Oferte locuri de munca top

Platile catre constructori si investitiile publice continua

Problemele provocate de noul coronavirus nu ating investițiile publice, cel puțin în momentul actual. Oficialii susțin că activitățile și interacțiunile între antreprenorii din construcții și autoritățile publice vor fi realizate în continuare.

Astfel, antreprenorii cu care Compania Națională de Investiții se află în relații contractuale pot depune în continuare spre decontare situații de lucrări și facturi, rapoarte de activitate etc., prin intermediul poștei sau a serviciilor de curierat sau online, la adresa office@cni.ro  .

De asemenea, beneficiarii pot depune online solicitările pentru includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, documentația necesară poate fi regăsită la rubrica Documente Utile.

Activitatea CNI continuă și în această perioadă cu mutarea tuturor activităților care se pretează, în mediul online (depunerea situațiilor de plată, corespondența contractuală, facturi, susținerea de ședințe prin videconferință etc.).

Documentele vor fi înregistrate în cadrul registraturii, iar pe baza numărului propriu de adresă depus spre înregistrare la CNI se poate verifica online stadiul solicitării la secțiunea Verifică stadiu document de pe site-ul CNI.

Continuă implementarea și finanțarea obiectivelor în cadrul PNDL
Ministerul Lucrărilor Publice va continua implementarea și finanțarea tuturor obiectivelor de investiții pentru care există contracte în vigoare, semnate în cadrul PNDL, etapele I și II.
MLPDA a anunțat că PNDL se va derula în condiții normale, în ceea ce privește atât modul de implementare, cât și efectuarea plăților, cu respectarea prevederilor legale privind Programul.

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrație, a declarat: ”Este important să construim în continuare în România, în ciuda evenimentelor din ultimele zile.
”Dau asigurări ferme că, deocamdată, toate proiectele și contractele continuă în aceeași modalitate și, treptat, în funcție de evoluția lucrurilor, vom lua măsurile care se impun, de protecție a sănătății persoanelor și de realizare/conservare a investițiilor. Cetățenii, fie că vorbim de antreprenori sau de beneficiari, au la dispoziție o serie de proceduri în relația cu MLPDA, care nu necesită contactul direct dintre persoane și care se pot face online”, a mai precizat Ion Ștefan.

Ministrul a subliniat că autoritățile locale își vor primi banii pentru proiectele locale, ”așadar voi continua să-mi respect angajamentele.”

Vă amintim că la finalul săptămânii trecute, MLPDA a virat peste 48,5 milioane de lei  în conturile unităților administrativ-teritoriale care au depus solicitări pentru decontarea bunurilor / serviciilor / lucrărilor executate pentru 100 de obiective de investiţii, finanţate prin cele două etape ale PNDL.

 

 

Citiți și:

Proiectul de construire a unui mare ansamblu comercial continua conform planificarii

Amplu proiect imobiliar, amanat din cauza pandemiei de coronavirus

Noi spatii comerciale vor fi la dispozitia consumatorilor romani

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/martie 2020

Sus
Translate »