Erdbewegung-Osteuropa

Platile facute de ministerul Lucrarilor Publice vor fi publicate pe internet

Ion Ștefan a preluat astăzi conducerea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), în urma semnării protocolului de predare-primire a activităţii ministerului, în prezența viceprim-ministrului Raluca Turcan.

Cu această ocazie, ministrul Ion Ștefan a prezentat o parte dintre priorităţile pe care le are în vedere: „În aceste prime două zile, am abordat frontal problemele cu care se confruntă ministerul. Am efectuat plățile către UAT-uri, în vederea achitării facturilor emise de constructori. Întrucât ţinem la transparenţă, vor fi publicate zilnic, pe site, toate plățile efectuate de minister pentru a se evita telefoanele date de beneficiarii contractelor pentru a afla stadiul plăților.

De asemenea, chiar azi, voi cere modificarea planului de audit în vederea realizării unui control riguros al implementării programelor; voi publica, în acest sens, și raportul Curții de Conturi a României, finalizat la minister în luna octombrie.

În cel mai scurt timp voi lua măsuri pentru evitarea dezangajării fondurilor europene, în valoare de 306 milioane de euro – acesta este un obiectiv major al meu, ca ministru; totodată, vom lua măsuri pentru soluţionarea situaţiilor care fac obiectul procedurilor de punere în întârziere sau de infringement.

Voi face un plan de lucru cu directorii Autorităților de Management şi cu cei ai Agenţiilor de Dezvoltare Regională (ADR), prin care să urgentăm și să fluidizăm depunerea cererilor de rambursare și de plată; ieri, de exemplu, i-am sunat pe toți cei opt directori ai ADR-urilor și le-am transmis solicitarea mea fermă de a le comunica beneficiarilor Programului Operațional Regional (POR) prevederile Ordinului nr. 3077 din 4.11.2019 pentru aprobarea instrucțiunii privind plata echipamentelor și/sau a materialelor livrate și recepționate de către beneficiar pe șantier, în cadrul contractelor de lucrări finanțate prin POR.

Nu vă ascund faptul că nu mă feresc să vin neanunțat în județe, pentru a verifica la fața locului stadiul lucrărilor. ”

La rândul său, viceprim-ministrul Raluca Turcan a afirmat: „ Vreau ca domnul ministru să continue şi un proiect care se regăsește astăzi și la Parlament şi care urmărește extinderea reţelei de gaze naturale pentru populația din mediul rural.”

Sus
Translate »