Oferte locuri de munca top

PNDL a fost luat la puricat

Noua conducere a Ministerului Lucrărilor Publice a luat la puricat PNDL-ul. În două săptămâni au fost verificate peste 3.000 de solicitări de plată pentru proiecte realizate prin PNDL – etapa I şi II.

Corpul de control al Ministrului alături de inspectorii de lSC din întreaga țară au verificat cu situația din teren exactitatea și realitatea datelor transmise de către beneficiarii care au solicitări de transfer a sumelor alocate de la bugetul de stat în perioada septembrie – decembrie 2019.

Astfel, în urma acţiunilor de control, vor fi oprite plăţi de peste 146 de milioane de lei pentru obiective de investiţii din judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Teleorman, Tulcea, Vrancea.

Totuși, controalele au arătat că solicitări în valoare de aproape 2 miliarde de lei (1.919.130.563 de lei) sunt în regulă și trebuie plătite.

În perioada 26 noiembrie -11 decembrie, Corpul de control al ministrului şi inspectorii din Inspectoratul de Stat în Construcţii au verificat 3.084 de solicitări de plată.

Corpul de control al ministrului a verificat 173 de proiecte, trimise de unităţi administrativ – teritoriale din 12 judeţe, fiind identificate solicitări neconforme în valoare totală de 45.706.000 lei care vor fi oprite de la plată (din totalul de 177.129.282 lei).

Inspectorii SC din întreaga țară au verificat 2.911 solicitări de plată, rezultatele fiind următoarele:

– pentru PNDL I, din 410 solicitări verificate circa 5% au fost găsite neconforme, 1,5%  au fost retrase în mod voluntar de beneficiari. Celelalte 384 de solicitări (în valoare totală de 217.000.000 lei) vor fi plătite.

– pentru PNDL II, din 2.624 de solicitări verificate: 3% au fost găsite neconforme, 1,4% au fost retrase în mod voluntar de beneficiari. Celelalte 2.501 de solicitări (în valoare totală de 1.570.707.281 de lei) vor fi plătite.

 „Am spus răspicat, în nenumărate rânduri, că, acolo unde realitatea din teren nu corespunde cu cea din hârtii, plăţile vor fi categoric oprite! (…) Iar cei care au respectat proiectele nu trebuie să-şi facă niciun fel de griji, întrucât facturile le vor fi plătite fără nicio ezitare! În perioada următoare, verificările vor continua, pentru a ne asigura că lucrările realizate prin PNDL sunt conforme”, a precizat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

La verificarea tuturor proiectelor, au fost prezenţi diriginţii de şantier sau reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale, care au luat la cunoştinţă constatările inspectorilor.

 

Descarcati aici Lista obiectivelor

 

 

 

 

Citiți și:

Un mare retailer va cumpara un teren 1,6 mil euro

Un dezvoltator imobiliar pregateste un nou parc industrial

Viitor parc industrial pe aproape 34 ha

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

Sus
Translate »