Oferte locuri de munca top
TOPUL Constructorilor

PNDL primeste 400 mil lei pentru evitarea blocarii proiectelor

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapele I și II, a primit încă o finanțare suplimentară, de 400 milioane de lei, conform unei Hotărâri de Guvern publicată în Monitorul Oficial. Această suplimentare a fost necesară întrucât aproape toate creditele bugetare ale Programului vor fi consumate în prima parte a acestei luni.

Vă reamintim că, la sfârșitul lunii iunie, PNDL a primit o suplimentare de 500 de milioane de lei, cu toate că autoritățile ceruseră un miliard de lei. Acestea au mai înaintat o propunere legislativă prin care au cerut pentru a doua oară o finanțare suplimentară de un miliard de lei, de această dată fiind aprobată suma de 400 milioane de lei.

Inițiatorii au arătat că după ce au primit cele 500 milioane de lei, repartiția creditelor bugetare pe cele două etape ale programului era următoarea:

* 483.590 mii lei pentru PNDL etapa I;

* 2.516.410 mii lei pentru PNDL etapa a II-a.

În cadrul PNDL etapa I, din obiectivele de investiții incluse la finanțare au rămas în execuție un număr de 2.173 obiective pentru care trebuie asigurate fonduri până la finalizarea acestora, fiind necesară suma de 4,05 miliarde lei.

Pentru ambele etape ale programului, se estimează consumarea integrală a creditelor bugetare în prima parte a lunii iulie, având în vedere faptul că cererea săptămânală de transfer a sumelor angajate prin program este de aproximativ 300 de milioane de lei, se arată în document.

La acest moment, situația execuției bugetare a bugetului programului aferent anului 2019 este următoarea:

* PNDL I – a fost transferată beneficiarilor suma de 386.737 mii lei, din totalul de 483.590 mii lei;

* PNDL II – a fost transferată beneficiarilor suma de 2.011.261 mii lei, din totalul de 2.516.410 mii lei.

 

 

 

Citiți și:

A fost obtinuta autorizatia de construire a 226 apartamente in Capitala

O companie lupta pentru modernizarea unui tronson dintr-o centura rutiera

Ansamblu de locuinte, in pregatire in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »