Oferte locuri de munca top

PNDL2, instrument de negociere politica

Prim-ministrul Grindeanu a blocat pentru moment Programul Național de Dezvoltare Locală, creația actualului președinte PSD, Liviu Dragnea. Având credite de angajament de 30 miliarde lei, acest program a fost conceput ca o importantă sursă de finanțare a investițiilor publice din teritoriu, în condiții mai permisive decât finanțarea din fonduri europene. În prezent a devenit un instrument de negociere politică cu reprezentanții autorităților publice locale.

Pentru a o împiedica pe Sevil Shhaideh, ministrul demisionar al Ministerul Dezvoltării să semneze ordinele prin care aloca fondurile PNDL către județe, Grindeanu a demis întreaga conducere a Ministerului Dezvoltării Regionale.

Astfel, premierul Grindeanu a decis demiterea vicepremierului demisionar Shhaideh, alături de Secretarii de stat din Ministerul condus de aceasta: Ciprian Lucian Roșca, Virgil – Alin Chirilă, Mihail Doruș, Sirma Caraiman, Luminița Zezeanu și Adrian-Ionuț Gâdea.

Adrian-Ionuț Gâdea, considerat a fi un apropiat al lui Liviu Dragnea și demnitarul responsabil cu PNDL 2, a fost demis încă de vineri, față de ceilalți care au fost demiși abia duminică.

În plus, au mai fost eliberați din funcție: Subsecretarii de stat Marcel – Alexandru Stoica, Angel Gheorghiu, Adriana – Mihaela Udroiu, Mihai Grigore, Secretarul general Ionela Stoian și Secretarii generali adjuncți Mihaela Dincă și Iulia-Camelia Coporan.

„PNDL, faza a doua, este unul din obiectivele mele și ale noastre principale, ca premier. În ultimele luni, am avut foarte multe întâlniri cu primari de comune, de orașe, de municipii, cu președinți de Consilii Județene, pentru a-i asculta și a găsi împreună soluțiile pentru ca PNDL 2 să fie un succes și să aducă dezvoltare în România. Din păcate, doamna ministrul Sevil Shhaideh, în coordonarea căreia se află acest program extem, extrem de important, a avut la dispoziție cinci luni să facă ceva și nu a făcut nimic. Acum o lună și jumătate am avertizat-o că sunt întârzieri și că primarii încep să-și piardă răbdarea. Nu m-a ascultat! Acum două zile am avertizat-o că sunt întârzieri și că primarii încep să-și piardă răbdarea. Nu m-a ascultat! Acum două zile am avertizat-o și public, aici, în sală că sunt întârzieri nepermise. A doua zi după avertismentul meu public și-a amintit brusc de PNDL și a dat comunicat că îi va da drumul”, a declarat Sorin Grindeanu, duminică, aproape simultan cu momentul în care moțiunea de cenzură pentru demiterea sa era citită în Parlament.

Grindeanu a mai spus:

„Trăim o perioadă în care nu-mi doresc ca un program de asemenea importanță să fie folosit în scopuri politice. Pentru a înlătura orice fel de umbră de îndoială, am hotărât următoarele: înainte de asta vreau să vă spun că nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice și nu am de gând să tolerez așa ceva. Și tocmai pentru a înlătura orice umbră, așa cum am spus, am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toți Secretarii de stat din MDRAPFE, pentru secretarul general și pentru secretarii generali adjuncți. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna, nici dumneai, nici prin interpuși, niciun fel de act care să aibă legătură cu PNDL. Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri și nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue și vă asigur că acest lucru se va întâmpla cât de curând, dar doar cu respectarea legii. O invit pe doamna Shhaideh luni la o discuție, ca să-mi comunice stadiul tuturor programelor aflate în prezent în derulare. Știu că este un om care, în final, va respecta legea! ”.

Oficial, primele semne de întrebare cu privire la adresa PNDL au fost ridicate de către premier în cadrul conferinței de presă pe care acesta a susținut-o la Palatul Victoria, după ce formațiunea politică din care face parte și care l-a propus pentru fotoliul de prim-ministru i-a retras susținerea și l-a exclus din partid.


Sevil Shhaideh
a solicitat numirea de urgență a funcționarilor care să asigure funcționarea ministerului

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, a solicitat astăzi numirea și emiterea deciziilor privind exercitarea cu caracter temporar a celor trei funcții publice vacante din categoria înalților funcționari publici, în regim de urgență.

Aceasta  pentru deblocarea imediată a situației create la Ministerul Dezvoltării Regionale prin demiterea, alături de secretarii de stat, și a secretarului general și a secretarilor generali adjuncți, care, conform legii,  “asigură stabilitatea funcționării ministerului, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale între structurile ministerului; (…) colaborează cu compartimentele de specialitate din cadrul Secretariatului General al Guvernului, cu secretarii generali din celelalte ministere (…); primesc şi transmit spre avizare ministerelor proiectele de acte normative iniţiate de minister şi asigură avizarea actelor normative primite de la alţi iniţiatori (…); coordonează întregul personal al ministerului”.

 

 

Revista Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

NewsletterPrimesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »