Oferte locuri de munca top

Podul de la Braila peste Dunare, in atentia chinezilor

Construcţia podului peste Dunăre din zona Brăila prezintă interes pentru chinezi. Nu mai puţin de trei companii chineze şi-au exprimat dorinţa să participe la licitaţia pentru atribuirea lucrărilor de realizare a podului, a confirmat Excelenţa Sa dl. Xu Feihong, ambasador al Republicii Populare Chineze în România. Declarația a fost făcută cu ocazia întâlnirii unei delegaţii chineze cu reprezentanții Consiliului Judeţean Tulcea.

Ambele părţi şi-au exprimat speranţa ca în scurt timp să intre în vigoare cadrul normativ care va reglementa parteneriatul public-privat, pentru facilitarea colaborării dintre potenţiali investitori chinezi şi autorităţile publice locale în cadrul unor proiecte de nivel mediu şi mic, cu impact major în comunitate.

Discuţiile purtate în cadrul întâlnirii au reliefat dorinţa de colaborare a celor două părţi în domenii variate precum: conservarea biodivesităţii, educaţie (dl. ambasador a prezentat posibilitatea înfiinţării unor grupe de studiu a limbii chineze la Tulcea, cu sprijinul nemijlocit al ambasadei şi guvernului chinez), agricultură, comerţ, turism, dezvoltarea infrastructurii.

În ceea ce priveşte dezvoltarea unei relaţii în domeniul turismului, Ambasada R.P. Chineze poartă în prezent negocieri cu ministerul de resort român pentru simplificarea procedurii de obţinere a vizelor , care ar permite creşterea numărului de turişti chinezi, în special în Delta Dunării.

“,La mijlocul lunii septembrie aşteptăm la Tulcea o delegaţie condusă de dl Chen Xiongwei,vicepreședinte al  Conferinței Consultative Politice din Suzhou,care va viza identificarea unor modalităţi concrete de cooperare în domeniul agricol”, a declarat Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Construcţiilor

Sus
Translate »