ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Podul peste Prut la Ungheni – sprijin pentru pregatirea documentatiei

În vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, CNAIR a anunțat cu o întârziere de zece zile că a convenit cu Ministerul Transporturilor încheierea contractului de finanțare pentru proiectul ”Sprijin pentru pregătirea documentației tehnico-economice pentru proiectul Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru pod peste Prut la Ungheni”.

Cu exact un an de zile în urmă, CNAIR a depus Aplicația de Finanțare pentru proiectul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru pod peste Prut la Ungheni” în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020,

Obiectivul general al proiectului este de a realiza podul rutier peste Prut la Ungheni care va avea patru benzi de circulație și va asigura legătura autostrăzii Tg. Mureș-Iași-Ungheni (A8) cu varianta de ocolire a orașului Ungheni din Republica Moldova.

CNAIR a trnansmis că durata de implementare a proiectului este de 44 de luni, respectiv între data de 01.05.2015 și 31.12.2018 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Rezultatele așteptate: realizarea Studiului de Fezabilitate ce va cuprinde: Memoriu de sinteză; Studiul de trafic; Studiu privind alternativele de traseu; Investigații de teren; Activități de proiectare; Plan de operare și întreținere; Evaluarea impactului asupra mediului; Analiza Cost-Beneficiu; Identificare rețele și instalații existente; Etapele construcției și aspectele de sănătate și securitate; Estimări de cost; Documentație de atribuire.

Valoarea totală a  proiectului este de 950.452,14 lei (inclusiv TVA) si va fi finantat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune- 572.850,34 lei, 25% contribuția proprie- 190.950,10 lei, restul de 186.651,70 lei reprezentând TVA.

 

 

Citiți și:

Construirea a patru blocuri cu 12 niveluri, autorizata

Iluminat public de 4 mil euro

Hale de cate 6 mii mp, la un pas de autorizare

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.7/oct 2018

01

 

 

Sus
Translate »