Oferte locuri de munca top

Podul Turnu Măgurele – Nicopole, paşi timizi

2013-06_Donaubruecke_Vidin

Al doilea pod peste Dunăre între România şi Bulgaria între Calafat şi Vidin

În scopul elaborării Studiului de Fezabilitate pentru podul Turnu Măgurele-Nicopole, Guvernul de la Bucureşti a aprobat un memorandum prin care este de acord cu depunerea în comun a unui proiect în vederea finanţării prin Programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020.

Guvernul a aprobat negocierea şi semnarea unei declaraţii comune a  Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor din România şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice şi Ministerul Transporturilor, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Bulgaria în acest sens.

Autorităţile vizează aplicarea ulterioară pentru construcţia acestui pod în cadrul facilităţii ”Conectarea Europeană” şi identificare altor surse de finanţare agreate de comun acord.

Un alt proiect româno-bulgar în zonă este proiectul de construire a hidrocentralei de la Turnu-Măgurele –Nicopole, proiect aprobat prin memorandum acum un an care prevede construcţia unei hidrocentrale cu o putere de 400 MW dar şi a legăturilor terestre şi feroviare.

Un comentariu;

  1. vasilache said:

    hidrocentrala si pod? n-asi prea crede ! daca se face baraj se amenajeaja coronamentul barajului pentru circulatie si deci se exclude podul !

Sus
Translate »