Oferte locuri de munca top

Politistii si militarii, ajutati sa isi cumpere locuinte

Polițiștii și militari care vor să își cumpere o locuință ar putea beneficia de anumite facilități. În acest sens, mai mulți deputați PSD au elaborat un proiect de lege, care a intrat în dezbaterea Parlamentului.

„Un just echilibru între drepturile și obligațiile acestor cadre nu este doar dezirabil, ci se impune, deoarece recompensarea acestui personal, proporțional cu rolul și locul pe care îl ocupă în societate, reprezintă o garanție pentru respectarea de către aceste cadre a obligațiilor care le incumbă. Modalitățile de realizarea ale acestui echilibru sunt multiple și includ, pe lângă stabilirea unui nivel de salarizare corespunzător, acordarea de sporuri specifice, a unor facilități pentru cadre și familiile acestora”, arată inițiatorii proiectului de lege.

Potrivit actului normativ, polițistul numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul și care nu deține o locuință proprietate personală în acea localitate, nici el și nici soțul sau soția acestuia, în situația în care nu i se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, ar urma să aibă dreptul la o compensație pentru chirie sau plata ratei, sau fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe, în cuantum de până la 50% din salariul de bază.

Mai departe, cadrele militare în activitate numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o altă garnizoană decât cea în care își au domiciliul și care nu dețin o locuință proprietate personală în acea garnizoană, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care nu li se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, ar  urma să aibă dreptul la o compensație lunară pentru chirie sau plata ratei, sau fracțiuni din rata unui împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe, în cuantum de până la 50% din solda lunară.

Totodată, cadrele militare în activitate numite în prima funcție sau mutate în interesul serviciului într-o garnizoană în care își au domiciliul, dar care nu dețin o locuință proprietate personală, nici ei și nici soțiile sau soții acestora, în situația în care nu li se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, ar putea beneficia, în cazuri justificate, pe baza rezultatelor anchetei sociale efectuate de o comisie constituită prin Ordin al ministrului Apărării Naționale, de compensația lunară pentru chirie sau plata ratei, sau fracțiuni din rata unu împrumut contractat în vederea achiziționării unei locuințe, prevăzute anterior, la propunerea comandaților sau a șefilor cadrelor militare respective.

Referitor la cadrele militare, cuantumul concret al drepturilor menționate anterior și condițiile de acordare ale acestora se stabilesc prin Hotărâre a Guvernului, la propunerea ministrului Apărării Naționale.

„Toate aceste modalități de recompensare a polițiștilor și militarilor au deci menirea de a recompensa aceste cadre în considerarea obligațiilor deosebite care le revin, în vederea loializării față de instituțiile în care își desfășoară activitatea, față de valorile și principiile statului român și ale Uniunii Europene, în spiritul unei deserviri cât mai competente și adecvate a beneficiarului activității lor, cetățeanul”, adaugă inițiatorii.

 

Descarcă proiectul de Lege


 

 

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iunie 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

23 Comentarii

 1. Ovidiu said:

  Doamne ajuta! Sa se aprobe aceasta lege ar fi ceva incredibil, un ajutor foarte mare pentru toti militarii. Decat sa plateasca statul chirie mai bine le raman militarilor casele respective.

 2. Broantes said:

  Pomana pentru cei care nu produc nimic dar ies devreme la pensie cu salarii mari si pensii speciale.

  • Mariana said:

   Îți doresc doar o săptămână să trăiești viața lor și a familiilor lor! În acest caz, nu poate fi loc de invidie. Nu au casă, nu au masă și sunt mereu la ordine. Din exterior se vede frumos.

  • Anonim said:

   Mariana nu baga in seama toți repetenți care sunt frustrați

  • Marius said:

   Daca e pomana de ce nu intri in sistem sa beneficiezi si matale?👊

  • Cineva said:

   Pomana ar fi dupa mintea ta si atunci cand suni la 112 pentru inundații, accidente rutiere, salvare de sub ruine la cutremure sau cand te scot militarii din zăpadă ????? U fuckin’ stupid hater…

  • Marian said:

   Celor care se duc la munca pentru ca sa poți sta tu liniștit și în siguranță acasă.Când noi eram în misiuni internaționale,tu erai pe la plaja și te relaxai

  • Anonim said:

   Dv ce produceti?Prostie pe banda?..vorbe in vant.Ati fost macar o zi in locul lor?Nu a celor de sus..a celor care indura capriciile vremii,erorile sistemului si alte multe cacaturi…si nici nu au drept la protest…

  • Anonim said:

   Spuneți detaliat să spunem despre un pompier, ce anume nu produce, vă salvează viețile, vă deszăpezesc, vă salvează de la inundații cu cățel cu purcel etc. și spuneți că sunt neproductivi atunci când vin zăpezile dati-va singuri zăpada, cînd vin inundațiile salvativă singuri orătăniile din curte și nu mai stați în cârciumi să faceți mișto de ei că au venit prea târziu.

 3. Anonim said:

  Fraților, lucrez in sistem și am rata 2100 lei pentru un amarat de apartament. Nu mi-a dat nimeni pomana.

  • Anonim said:

   Si eu lucrez in sistem,nu am luat niciodata bani de chirie in schimb m-am bagat dator la banca.Oare mie ar trebuii sa-mi dea 50 %?

   • Marius said:

    Ai casa proprietate personală sau a părinților in care locuiești cu familia?

 4. Anonim said:

  Ha! Inca un prost… Si militarii care au murit zilele trecute nu au produs nimic , asa i? Si cand sunt solicitati la inundatii…. De ce dracu nu te duci tu mai harnicule si productivule in locul lor?

 5. EU said:

  Le doresc celor care comenteaza aiurea, din exterior, nestiind despre ce este vorba, o saptamana, nu 6 luni sau un an, all inclusive in Afganistan sau Irak, sa vada cum e cand ai la 3-4 zile cate o masina capcana….pe langa care treci sau un atentat cu bomba sau tras cu AK 47 la intamplare…si atunci sa-i vad…

 6. Ady said:

  Daca se aproba aceasta lege ar fi o minune si acei polițiști si militari ar fi mai relaxati si sar indeplini si mai bine atributiunile pt ca sunt f multi care nu au o casa…

 7. Anonim said:

  De mult trebuia sa se dea o asemenea lege…..ar ajuta mult mai mult personalul nu doar agentiile imobiliare..

Sus
Translate »