Oferte locuri de munca top

Prejudiciu de 3 mil lei pentru Spitalul Obregia, dupa supraevaluari de pana la 1.100%

Șefa Serviciului de Achiziții de la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” ar fi atribuit niște contracte care vizau achiziții de lucrări sau produse, către societăți „agreate”, cu toate că prețurile practicate de acestea erau mult mai mari decât cele practicate de alți operatori economici, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Astfel, magistrații DNA din Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 iulie 2017, a inculpatei Elena Faur. Șefa Serviciului Achiziții este suspectată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Astfel, rechizitoriul procurorilor arată că, în perioada octombrie 2012 – decembrie 2016, doamna Faur, în calitatea menționată, și-a îndeplinit în mod defectuos, prin încălcarea legislației primare, atribuțiile de serviciu. Aceasta avea responsabilități în domeniul achizițiilor publice, cu privire la cercetarea pieței pentru obținerea celei mai bune oferte, negocierea condițiilor comerciale cu furnizorii etc.

Concret, susțin procurorii, inculpata ar fi atribuit mai multe contracte privind achiziții de lucrări sau produse către societăți „agreate”, în ciuda faptului că prețurile percepute de aceștia erau mult mai mari decât cele practicate de alți operatori economici. În acest sens, adaugă magistrații, este de menționat faptul că, în urma comparării prețurilor cu care produsele au fost comercializate către spital, cu prețurile la care aceste societăți au achiziționat, ele însele, produsele, a rezultat o supraevaluare a acestora cu 200% până la 1.100%. Prin aceste demersuri, unitatea medicală ar fi fost prejudiciată cu 2,99 milioane de lei. Totodată, suma constituie un folos necuvenit pentru firmele beneficiare ale contractelor.

Procurorii DNA afirmă că inculpatei i-au fost aduse la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 din Codul de procedură penală, urmând să fie prezentată la data de 11 iulie 2017 Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceștia mai precizează că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Nu în ultimul rând, procurorii DNA precizează că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

 

 

Sus