Erdbewegung-Osteuropa

Premiu de peste 500 mii euro pentru viitor concurs de arhitectura

Marele premiu va fi de peste 500.000 euro la concursul de soluții ce urmează să fie organizat de primăria municipiului Timișoara  pentru „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity” din Timișoara. Tratarea soluției se va face în ansamblu, de la

amenajarea spațiului interior pentru Muzeu, reabilitarea și amenajarea clădirilor existente de vis-avis și a spațiului exterior cu acces public, integrând asftel clădirile în țesutul urban

Ordinul Arhitecților din România va realiza concursul și, în baza proiectului câștigător, vor fi demarate documentele pentru construcția centrului.

În vara anului trecut, PrimăriaTimișoara a încheiat un contract cu Ordinul Arhitecților din România, în valoare de 102.200 lei, fără TVA, cu o durată de 240 de zile. Pachetul de concurs a fost predat de către OAR la sfârșitul anului 2019 spre a fi analizat și pentru a trece la etapa următoare, cea a lansării concursului.

Pachetul conține toate informațiile necesare lansării concursului:  1. Tema concursului 2. Regulamentul concursului 3. Documentație de urbanism și avize 4. Expertize tehnice 5. Documentație suport 6. Documentar fotografic 7. Documentație suplimentară

Cuantumul premiilor concursului cu tema „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity” este estimat în felul următor:

Premiul I = Valoarea contractului de proiectare , Premiul II = 50.000 lei, Premiul III = 35.000 lei.

Valoarea contractului de proiectare a fost estimată conform Tarifator MPLAT N11/1994 ca procent din valoarea de investiție estimată.

Astfel, premiul I este propus ca fiind în valoare de 524.017,37 euro (2.502.706,95 lei fără TVA).

Câștigătorul concursului va fi invitat la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, în vederea încheierii contractului de servicii de proiectare. Negocierea va avea ca subiect prețul și durata de execuție.

MultipleXity 2021, Centrul de Artă, Tehnologie și Experiment va costa 12 milioane de euro. Va găzdui o clădire de 6500 mp care va fi construită în două etape. Prima etapă va fi realizată și finalizată în 2020 – 1500 mp , iar a doua etapă va fi terminată în 2021 – de 4500 mp.

Spațiile vor conține centre multifuncționale, spații de expoziții, laboratoare interactive pentru copii și adulți, zone de experimentare și zone expoziționale.

 

 

 

Citiți și:

Viitor parc comercial si centru de agrement

Lucrari de modernizare a unui port, cu peste 90 mil euro

Proiectarea unui pod, in licitatie competitiva

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/nov – dec 2019

 

Sus
Translate »