Oferte locuri de munca top

Premiul secțiunii „Arhitectură, conversie și restaurare”

a01pr

 

In contextul crearii unui pol educational al Capitalei, ne-am raportat la  acest sit in suprafata totala de 99 991mp ca la o mostenire (spatii si cladiri  cu deja traditia unei scoli) : SCOALA AMERICANA
Functiunile importante existente, apar ca spatii bine conturate, functiune  si identitate spatiala: activitatile de scoala elementara, sala spectacole,  biblioteca, liceu, sala de sport etc si sunt inconjurate de un important  spatiu verde. EI se desfasoara atat in centrul campusului cat si in jurul volumelor existente.
Avand in vedere situl extrem de generos cu case si spatii bine conturate,  gradinita se aseaza in teren cu volume clare, riguros definite geometric,  fiecare delimitand si spatii exterioare cu diferite categorii de importanta si  continuitate intre care se remarca spatii de joaca in aer liber ale salilor de  clasa si sala de sport.
Cateva idei/principii au stat la baza organizarii gradinitei:
-Cele 11 sali de clasa si doua dormitoare cu locuri de joaca in interior si  exterior sunt organizate pe grupe de varsta de la 2 pana la 5 ani.
-Sala de mese este impreuna cu bucataria un spatiu educational: copii  lucreaza la pregatirea mesei. Pentru a se deschide catre circulatii, peretii
sunt executati partial din sticla. Acest principiu s-a folosit si la salile de  clasa si joaca.
-Sala de clasa din centrul conferintei, greenclasroom, exprimata in  compozitia volumetrica traieste si „respira” impreuna cu celelalte spatii
interioare. Copii pot invata despre plante ca: flori (regina noptii, margarete,  lalele etc.), legume (rosii, castraveti, fasole, vinete, etc.), pomi (Iamai,  portocali, palmieri, maslini, etc.).
-Biblioteca s-a amplasat in axul intrarii principale ca semn al importantei  educatiei prin cultura/carte.
-Sala de sport se afla in legatura cu spatiile de miscare in aer liber si cu  salile de clasa, dar si cu un acces direct din exterior pentru evenimente la  care participa si parintii.
-Spatiile administrative au fost asezate la etajul 1, o parte din ele asigura  supravegherea activitatii copiilor prin comunicarea cu spatiul central de intrare catre functiuni.
Volumele care alcatuiesc ansamblul cauta sa se adapteze subtil la tipologia  cladirilor existente: volume parter, subsol parter si un nivel, acoperis in  panta, alternanta plin gol, vegetatia care inconjoara cladirile etc.
Alegerea acestui tip de abordare, alaturi de numeroasele functiuni conexe  care au fost incluse in tema primita, s-a datorat dorintei de a creea spatii in  care educatia prin creatie si sport si cultura sa aiba un potential ridicat.
Lucrarea afost evaluata la o valoare de 16.589.981 Iei.

S. incinta-99.991 mp
S. construita-3224 mp.
S. desfasurata-3873 mp.
H max.-10.95 M.

ECHIPA DE PROIECTARE
ARHITECTURA: DR.ARH. ADRIAN SPIRESCU, ARH.MARINA RAICOPOL, ARH.RUXANDA
IORDAN, ARH.COSMIN POPA, ARH.LUCIA MIT, PR.CRISTIAN PRISECARU, PR.DANIELA CEHAN.

INGINERIE STRUCTURALA:  ING.ALEXANDRU BOANGHER
INGINERIE INSTALATII ELECTRICE:  ING.NICOLAI GRIGORAS
INGINERIE INSTALATII TERMICE-VENTILATII :  S.C.GENERAL INSTAL COMP.S.R.L. ING.VICTOR VORONEANU,ING.L1GIA CIUREL.
INGINERIE INSTALATII SANITARE:  ING.CAMELIA VULPAS,ING.ADRIAN BACILA.
DRUMURI SI SISTEMATIZARE VERTICALA:  ING.DANIELA DRAGHICI.
DESIGN MOBILlER,CORPURI DE ILUMINAT:  ZPZ PARTNERS-ITALlA.
SUPRAFATA SIT 99991.00 MP.
SUPRAFATA CONSTRUITA 3224.00 MP.
SUPRAFATA TOTALA DESFASURATA(subsol,parter,etaj 1) 3873.00 MP.
ANUL REALIZARII: 2015-2017
FOTOGRAFII:  ARH.ANDREI MARGULESCU

 

Sus