Oferte locuri de munca top

Pretul caselor a scazut considerabil

In timp ce preturile apartamentelor din marile orase sunt in continuare nejustificat de mari, casele din imprejurimile oraselor continua sa se ieftinească. Cu toate acestea cele mai multe dintre casele frumoase, dotate cu toate utilitatile moderne si inconjurate de terenuri si gradini destul de generoase se vand foarte greu, potrivit agentilor imobiliari de la CasaDex.ro.

In urma unui studiu efectuat pe durata primelor sase luni ale anului curent, aceștia au ajuns la concluzia ca fenomenul are mai multe explicatii.

În primul rand, romanii prefera mediile urbane, alegand sa-si achizitioneze un apartament in apropierea serviciului si a scolilor. Daca ar fi sa stea la curte, in apropierea oraselor, aleg sa-si construiasca singuri casele, preferand constructiile cu design modern. In aceasta situatie multe dintre casele din imprejurimile zonelor urbane isi gasesc foarte greu cumparatori, unele dintre acestea ramanand pe piata chiar si mai multi ani la rand.  In acelasi timp gospodariile din zone pitoresti, retrase nu se vand nici daca sunt oferite la sume modice, de 10.000 – 20.000 euro, pret in care intra si suprafete foarte mari de teren.

Un alt motiv pentru care imobilele situate la cativa kilometri de orase nu mai au cautare este ca orasenii nu-si mai permit cumpararea si intretinerea unei case de vacanta ca inainte de criza. Cei care detin deja o astfel de proprietate incearca sa o instraineze pentru a scapa de cheltuielile pe care aceasta le genereaza anual.

Intre cauzele acestui fenomen, mai putem enumera puterea de cumparare din ce in ce mai redusa, precum si depopularea satelor prin emigrarea masiva a tinerilor.

 

 

Citiți și:

Investitori turci pregatesc construirea unui mare ansamblu rezidential in București

Ansamblu cu circa 170 de apartamente, in autorizare in Sectorul 1

Care materiale de constructii s-au scumpit cel mai mult anul acesta

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus
Translate »