Oferte locuri de munca top

Pretul otelului, bun pentru SUA, rau pentru Europa

Companiile americane prosperă din nou, în mare parte datorită Chinei, nu președintelui Trump, potrivit Washington Post. Prețurile de oțel sunt în creștere, iar în Statele Unite se situează la cel mai înalt nivel spun cei de la SteelBenchmarker.

China reprezintă un factor major care conduce la această „vară de oțel”. Guvernul chinez a mai redus din producția unor tipuri de oțel, admițând ca saturarea cu oțel a piețelor mondiale determină scădere prețurilor în așa fel încât scad și profiturile companiilor chineze.

În același timp, China cumpără oțel pentru că își modernizează infrastructura. Reducerea ofertei chineze și, în același timp, creșterea cererii chineze au fost resimțite pe piețele oțelului și ale altor metale din întreaga lume.

Toate acestea sunt vești bune pentru companiile de oțel. ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel, și-a mărit dramatic producția de oțel pe care China o va cumpăra în acest an. Inițial, compania a prezis o scădere cu 1% a achizițiilor din China. Acum estimează o creștere de 3,5%, potrivit ultimului raport al companiei.

În Europa,  Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 28,5% pentru anumite tipuri de oțel rezistente la coroziune din China. Aceasta ,după ce în urma investigației lansate în urmă cu opt luni s-a descoperit că produsele beneficiau de subvenții ilegale din partea autorităților de la Beijing. Potrivit Reuters, decizia vine în urma unei plângeri de la Asociația europeană a producătorilor de oțel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp și Tata Steel Europe.

Importurile de oțel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta și reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiții Jefferies.

În iunie, Comisia Europeană a introdus taxe antidumping de până la 35,9% pentru oțelul laminat la cald din China.

În luna decembrie, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus