Oferte locuri de munca top
ARENA Constructiilor

Prevederi mai aspre in depozitarea de deseuri

Creșterea  siguranței depozitelor de deşeuri va fi asigurată prin noi măsuri ce urmează să fie luate de Guvern. Astfel, va fi modificat normativul tehnic privind depozitarea deșeurilor.

Oficialii specifică faptul că în contextul actual se impune o îmbunătățire a elementelor de siguranță a depozitelor de deşeuri prin modificarea și completarea Ordinului nr. 757/2004 pentru aprobarea Normativului tehnic privind depozitarea deșeurilor.

Un nou ordin (atașat mai jos) vizează modificarea acestui normativ tehnic.

Mai exact, proiectul de act normativ are în vedere introducerea unor prevederi care să conducă la:

* permanenta supraveghere a integrității gardului perimetral și creșterea măsurilor de securitate, în vederea reducerii posibilității de pătrundere a persoanelor neautorizate pe suprafața depozitelor de deșeuri, activitate frecvent invocată ca sursă de incendiu;

* lărgirea spectrului de testare rapidă și evitarea introducerii accidentale/ilegale a deșeurilor cu conținut de substanță radioactive.

Ordinul ce prevede modificările a fost elaborat în scopul prevenirii sau reducerii cât de mult posibil a efectelor negative asupra mediului (apă de suprafaţă, apă subterană, sol şi aer) şi asupra sănătăţii populaţiei, generate de depozitarea deşeurilor, pe toată durata de viaţă a unui depozit.

Prin adoptarea acestui act normativ s-a asigurat respectarea tehnicilor de construire a depozitelor de  deşeuri  la  nivelul  cerinţelor  europene.  De  asemenea,  prin  Ordinul  nr. 757/2004 a fost asigurat cadrul legal în ceea ce privește operarea și monitorizarea depozitelor de deşeuri.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Parc pe terenul unei foste unitati militare

Contestatie retrasa in atribuirea unui contract de 11 mil euro

Viitor ansamblu rezidential pe malul unui lac din Capitala

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 2/ aprilie 2018cop-1-mare

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 1/martie 2018

ac1-mare

 

Sus
Translate »