Oferte locuri de munca top

Primaria Bucuresti: Ce tip de investitii propune primarul Nicusor Dan

Un buget realist, bazat pe estimări reale ale veniturilor, aprobat imediat după cel naţional, este ținta primarului general al Capitalei, Nicusor Dan.

Dorinţa de a aproba cât mai repede bugetul face ca acesta să nu includă în lista de investiţii multe dintre proiectele anunţate în campania electorală.

”Dar vom avea de-a lungul anului mai multe rectificări pozitive, în care vom adăuga, pe măsură ce vom identifica surse de finanţare, mari lucrări de investiţii, cum ar fi de exemplu Parcul Natural Văcăreşti. Fără îndoială că la una dintre rectificările acestea, probabil că în jurul lunilor aprilie-mai, veţi vedea acest obiectiv de investiţii început. Şi, pe de altă parte, pe măsură ce vom mai descoperi lucruri, vom ajusta cheltuielile pe care Primăria Capitalei le face”, a declarat primarul Capitalei.

Mai mult de jumătate din bugetul real pe anul 2020 a fost cheltuit pentru două subvenţii: transport și termie. Arena Naţională are cheltuieli de 20 de milioane de lei pe an şi produce două milioane de lei pe an. Administraţia de Consolidări a Clădirilor cu Risc seismic a plătit anul trecut 5 milioane de lei pentru a face o campanie publicitară, „Bucureştiul trainic”, dar a semnat doar o convenţie pentru reabilitarea unui imobil.

Până când vor fi ajustate cheltuielile, bugetul PMB bazat pe o ”estimare reală” a veniturilor va include continuarea proiectelor deja demarate, primarul amintind de:

– șantierul Prelungirea Ghencea

– pasajul Doamna Ghica

– consolidarea clădirilor (în special a celor pentru care au fost semnate convenții în urmă cu mai mulți ani)

– patinoarul Flamaropol

– cartierul Henri Coandă.

În ceea ce privește cartierul Henri Coandă, primarul general a spus că există o hotărâre de instanță din 2012 care obligă PMB să realizeze infrastructura cartierului și pe terenul aflat în administrarea comunei Voluntari, din județul Ilfov.

Totodată, Nicușor Dan a subliniat că vrea ca PMB să ”recâştige încrederea atât a băncilor, către care ne vom duce ca să ne împrumutăm, cât şi a pieţei, a furnizorilor de servicii, de lucrări, cu care vrem să lucrăm în continuare, în special a constructorilor. Avem foarte multe lucrări de făcut şi vrem să le dăm garanţia că noi ne ţinem de cuvânt, că plătim în termenele în care ne-am asumat să plătim şi că le cerem, de asemenea, să se ţină de obligaţiile contractuale, aşa cum noi ne vom ţine”.

În bugetul final pe anul 2021, cel după rectificări, se vor regăsi toate proiectele de investiții menționate în campania electorală: marile parcări la intrare în oraş, sistemul de semaforizare inteligentă, reabilitarea celor 50 de kilometri de linie de tramvai, a mai precizat Nicușor Dan.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus