Erdbewegung-Osteuropa

Primarul Pitestiului: Interesele colaterale tin in loc investitia in mallul din Pitesti

Proiectul de construire a mall-ului din Pitești așteaptă aprobările de la autoritatea de mediu, iar întârzierea acestora îl nemulțumește pe primarul municipiului. Edilul susține că mari companii comerciale au semnat deja contracte de închiriere cu dezvoltatorul.

Primarul Piteştiului, Cornel Ionică, a spus ieri răspicat că municipalitatea sprijină prin toate mijloacele legale proiectul de construire a mall-ului în zona Tudor Vladimirescu. ”Sunt însă unele interese colaterale care ţin investiţia pe loc. Dacă s-ar face investiţia am avea numai de câştigat, începând cu cele peste 300 de noi locuri de muncă de acolo şi terminând cu pasajul rutier de pe Lânăriei. Faţa cartierului s-ar schimba radical. Deja am primit cereri de la unii agenţi economici precum Metabet să se mute de acolo, iar Textila s-a mutat deja pe Calea Depozitelor. Este o investiţie de anvergură pe care o sprijinim”, a spus edilul, citat de  ziarulargesul.ro.

Criticile primarului vin în condițiile în care anumite companii, precum Carrefour, au semnat deja pentru închirierea unui spaţiu în cadrul complexului.

Peste 80 milioane euro ar urma să fie investiţi de dezvoltatorii de la Prime Kapital nu doar în mall, ci şi într-un ansamblu rezidenţial şi mai ales într-un pasaj rutier peste strada Lânăriei care va rezolva situaţia traficului infernal din zonă.

Mall-ul din cartierul Tudor Vladimirescu se va întinde pe o suprafaţă de 50.000 mp.

Investiţia se va desfăşura pe o suprafaţă de 13 hectare în locul sit-ului industrial actual.

 

 

Citiți și:

Ce apartamente sunt solicitate in cadrul unui proiect din nordul Capitalei

Peste o luna va demara construirea a trei hale de depozitare

Tarife pentru inchirierea utilajelor de constructii

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2019

 

Sus
Translate »