ARENA Constructiilor
Oferte locuri de munca top

Primul trimestru in constructii, mai slab decat anul trecut

În primul trimestru al acestui an, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut per total faţă de primul trimestru al anului trecut, cu 2,1% ca serie brută și cu 0,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică, ca serie brută pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 11,2% şi la construcţii noi cu 3,8%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 8,5%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 24,6%. Creşteri au fost înregistrate la construcţiile inginereşti cu 8,1%, şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 0,3% în perioada menționată. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 5,9%, şi la lucrările de construcţii noi cu 0,7%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,1%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti cu 12,9% şi la clădirile nerezidenţiale cu 8,2%.

 

Martie 2018 comparativ cu martie 2017

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, în luna martie a acestui an volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total, cu 11,9%. Pe elemente de structură au fost înregistrate scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 24,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 5,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 23,9% şi la construcţiile inginereşti cu 14,9%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 3,5%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 9,3%, în luna martie a acestui an față de aceeași lună a anului trecut. Pe elemente de structură au fost înregistrate scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 22,5% şi la  lucrările de construcţii noi cu 10,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 2,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 22,3% şi la construcţiile inginereşti cu 9,8%. Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 4,0%.

 

Martie 2018 comparativ cu februarie 2018

În luna martie 2018, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, faţă de luna precedentă, ca serie brută,cu 20,9%. Această creştere este evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 60,9%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 26,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 14,6%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale cu 34,2%, clădirile rezidenţiale cu 21,4% şi la construcţiile inginereşti cu11,8%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 9,2%, scădere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 11,6% şi la lucrările de construcţii  noi cu 11,1%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu2,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii au scăzut la construcţiile inginereşti cu 21,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 0,1%.

 

Citeste si Din ce in ce mai multe santiere de constructii noi

Din ce in ce mai multe santiere de constructii noi

 

Citiți și:

Va fi ales antreprenorul pentru un mare proiect imobiliar

Rest de executat de 25 mil euro la un important proiect rutier

Hale noi in apropierea Bucurestiului

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus
Translate »