Oferte locuri de munca top

Probleme pentru Autostrada Lugoj-Deva

Lucrările de la Autostrada Lugoj-Deva au intrat în impas, după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a decis să rezilieze parţial contractul pentru execuţia lotului 2, precum şi să penalizeze Antreprenorii care nu au respectat termenele şi calitatea lucrărilor.

Măsura a fost luată după ce, în urma unor inspecţii inopinate pe şantierele autostrăzilor Lugoj-Deva şi Sebeş-Turda, ministrul Cuc şi Ştefan Ioniţă, directorul general al CNAIR, au constatat mai multe nereguli la faţa locului.

De asemenea, Consultanţii au primit penalităţi pe Loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii Lugoj-Deva, dat fiindcă nu au supravegheat corespunzător lucrările.

În plus, CNAIR mai precizează că, în vizitele anterioare pe aceste şantiere, dar şi în discuţiile de la Ministerul Transporturilor, ministrul Răzvan Cuc le-a atras atenţia constructorilor şi consultanţilor că riscă sancţiuni, care pot merge până la rezilierea contractelor, în cazul în care nu respectă termenele de execuţie şi calitatea lucrărilor.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj – Deva face parte din Autostrada A1 București – Nădlac, care ar trebui să lege Capitala României de vama cu Ungaria. Tronsonul are o lungime totală de 28 km, iar valoarea contractului de execuţie se ridică la 562,73 milioane de lei fără TVA. Lucrările sunt realizate de Asocierea Salini Impreglio Spa şi Secol SA. Este de menţionat că, în martie 2017, au fost deschişi traficului rutier 16 km, care fac legătura între nodurile Traian Vuia şi Margina. Segmentul de 14 km, care a rămas de construit, are termen de finalizare martie 2020.

 

 

Revista – Rasfoieste revista ARENA Constructiilor , editia iul-aug 2017 (click aici)

TopJobs  –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)

Newsletter – Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus
Translate »